Ekonomi Benzin ve LPG’ye zam geliyor! İşte yeni akaryakıt fiyatları

Benzin ve LPG’ye zam geliyor! İşte yeni akaryakıt fiyatları

Paylaş
Benzin ve LPG’ye zam geliyor! İşte yeni akaryakıt fiyatları

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken petrol fiyatlarında da dalgalanma yaşanıyor. Sektör temsilcileri bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG'ye 40 kuruş, benzine 1,68 lira zam beklediklerini açıkladı. İşte 17 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak yeni akaryakıt fiyatları...

Ukrayna-Rusya savaşındaki belirsizliğin sürmesi ve dövizdeki hareketlilik brent petrol fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Bu kapsamda benzin ve LPG fiyatlarına zam bekleniyor. Edinilen bilgilere göre bugün LPG’ye 40 kuruş, benzine 1,68 TL zam gelecek.

Haberin Devamı

BENZİN 23 LİRA SINIRINA DAYANACAK

Son fiyat artışlarıyla 21 liranın üzerine çıkan benzinin litresi gelecek zamla birlikte 23 lira sınırına dayanacak. LPG ise 11 liranın üzerine çıkacak.

BENZİN VE LPG'NİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLACAK?

Zammın ardından İstanbul'da 21 lira 12 kuruştan satılan benzinin litresi 22 lira 80 kuruş olacak. Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de 21 lira 24 kuruştan 22 lira 92 kuruşa çıkacak.

LPG'nin litresi ise İstanbul'da 10 lira 93 kuruştan 11 lira 33 kuruşa yükselecek. LPG'nin litresi Ankara'da 10 lira 98 kuruştan 11 lira 38 kuruşa, İzmir'de ise 10 lira 76 kuruştan 11 lira 16 kuruşa çıkacak.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı