Ekonomi Bitcoin yükseldi! Kripto paralarda son durum! Ethereum, Solana, Dogecoin...

Bitcoin yükseldi! Kripto paralarda son durum! Ethereum, Solana, Dogecoin...

Paylaş
Bitcoin yükseldi! Kripto paralarda son durum! Ethereum, Solana, Dogecoin...

Kripto paralara genel çerçeveden bakıldığında etkili bir hareket görülmüyor. Satışlarla güç kaybeden kripto paralarda piyasa değeri yükseltmeye başladı. Bitcoin sayesinde hareketlenme gösteren piyasada toplam değer 1 trilyon dolara yaklaştı. Ethereum güçleniyor. Solana 40 doları aşabildi. İşte kripto para piyasasında son durum...

Kripto para piyasalarında canlanma işaretleri görülmeye başlasa da güçlenme aşamasına henüz geçilemedi. Lideri kripto para birimi Bitcoin sayesinde hareketlenme gösteren piyasada toplam değer 1 trilyon dolara yaklaştı. Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberi...

Haberin Devamı

ABD’de enflasyonun 41 yılın zirvesine çıkması, ABD’de faiz artış beklentilerinin çoğalması, Euro/dolar paritesinin 20 yılın dibine gerilemesi başka bir deyişle doların tüm dünyada değer kazanması kripto para birimleri üzerinde de etkili oluyor.

FAİZ ARTIRIMI BENİMSENDİ

Dolar bir yatırım aracı olmasa da yükselişten pay almak isteyenler tercihlerini bu yönde gerçekleştiriyor. ABD Merkez Bankası Fed’in enflasyonla mücadele etmek için önümüzdeki günlerdeki toplantıda yine faiz artırımına gideceği beklentisi de Piyasalar tarafından benimsendi.

KRİPTO PARALAR YİNE DURGUN

Kripto paralara genel çerçeveden bakıldığında etkili bir hareket görülmüyor. Tarihi zirvesinden çok uzakta işlem gören Bitcoin, Ethereum ve diğer altcoinler yatırımcıların ilgisini çekmiyor.

Haberin Devamı

Tüm dünya çapında kripto paraların Piyasa değeri 977 milyar dolar seviyesinde ve bu da oldukça düşük bir rakam. Tarihi yüksek seviyelere gelinmesi için bu rakamın yaklaşık 3-4 katına çıkması gerekiyor.

Küresel çapta etkili olan enflasyon sorunu da kripto varlıklar yerine daha likit ve güçlü varlıklara eğilimi artırıyor.

KRİPTO PARANIN PİYASA DEĞERİ YÜKSELİYOR

Satışlarla güç kaybeden kripto paralarda piyasa değeri 800 milyar dolar civarına kadar gerilmişti. Bu gerilemenin ardından gelen küçük alımlar piyasa değerini yükseltmeye başladı ve 1 trilyon doların kıyısına geldi.

GÜVEN ORTAMI SARSILDI

Herhangi bir otoriteye bağlı olmayan, marj aralığı bulunmayan, teknik ve temel analizin tamamen etkisiz olduğu kripto para piyasalarında son dönemde büyük kayıplar görüldü ve yükseliş ümidi de kısa vadede bulunmuyor. Kâr etmek amacıyla kripto para alanlar uzun süredir beklemede ya da zararına satıp başka bir enstrümana geçiş yaptı. Güven ortamının ortadan kalkması nedeniyle yatırımcılar kripto para alırken imtina edebiliyor. Ayrıca kripto para borsalarının piyasa yapıcı gibi davranması, alım-satım işlemlerini durdurmaları, çekim işlemlerini iptal etmeleri gibi hareketlerde bulunmaları da güvenilirliği sarsıyor.

Hiçbir lisans ya da yetkisi olmadan sosyal medya üzerinden de kripto para pazarlayarak geçimini sağlamaya çalışan kişiler nedeniyle de yüz binlerce kişi servetini kaybetti. Kripto para piyasalarına ilişkin kendini uzman olarak tanıtan kişilere güvenilmemesi ve yatırım kararlarının dikkatle alınması gerekiyor.

Haberin Devamı

BITCOIN YATAY SEYREDİYOR

Bitcoin fiyatları bir süredir 20-21 bin dolar seviyesine sıkıştı. Küçük fiyat hareketleriyle denge bulmaya çalışan Bitcoin yüzde 4 oranında primle22 bin 280 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

ETHEREUM KAÇ DOLAR?

Tarihi zirvesinden çok uzakta olan Ethereum yüzde 6'nın üzerinde yükselişle 1455 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

SOLANA 40 DOLARI AŞABİLDİ

Yatırımcıların büyük paralar kaybetmesine neden olan ve uzmanlar tarafından bir dönem pazarlanan Solana tarihi zirvesinden çok uzakta işlem görüyor. Solana yüzde 2 seviyesinde yükselişle 40.77 dolardan işlem görüyor.

DOGECOIN'DE SON DURUM

Milyarder iş insanı Elon Musk’ın açıklamalarıyla yön bulan Dogecoin güçsüz seyrine devam ediyor. Dogecoin yüzde 1 oranında primle 0.06494 dolardan işlem görüyor.

Haberin Devamı