Ekonomi Böcek Yapım’ın yüzde 51 hissesi satıldı

Böcek Yapım’ın yüzde 51 hissesi satıldı

Paylaş
Böcek Yapım’ın yüzde 51 hissesi satıldı

Film ve prodüksiyon alanında hizmet veren Böcek Yapım'ın yüzde 51 hissesi Otto Holding'e satıldı.

 

Başta medya, eğlence ve teknoloji olmak üzere farklı alanlarda büyümeyi hedefleyen Otto Holding,film ve prodüksiyon sektörüne ilk yatırımı Böcek Yapım’a oldu. Şirket yatırımla Vizontele, Kelebeğin Rüyası, Gora, Yahşi Batı, Pek Yakında, Aşk Tesadüfleri Sever gibi sinema izleyicisinde iz bırakmış çok sayıda başarılı prodüksiyona imza atan Böcek Yapım’ın yüzde 51 hissesine sahip oldu.

Haberin Devamı

Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Melih Dinçer, eğlence alanında özellikle sinema ve dizi sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hedeflediklerinin altını çizerek, "Türk dizileri son altı yıldır yurt dışına satış ve ihracat konusunda büyük bir başarı yakaladı. Biz de yakalanan başarının daha kurumsal bir yaklaşımla kalıcı olmasını destekleyecek yeni stratejiler geliştiriyoruz. Hedefimiz eğlence sektörünü yurt dışına açarak nitelikli yatırımcıları sektörle buluşturmak. Sektörde film dizi gibi alanlarda yatırımlar artıyor farklı alternatiflere ihtiyaç var" dedi.

Böcek Yapım’ın kurucusu Ömer Faruk Sorak da "25. Yaşımızda artık büyüyen ve dijitalleşen dünyada daha yenilikçi işleri hayata geçirmek ve profesyonel bir yaklaşımla kendimizi sektörün ve uluslararası yapımcılığın rekabetçi koşullarına hazırlamak için gerekli olan güçlü bir ortaklığa sıcak bakıyorduk. Bu konuda bakış açımız bize sadece finansman getirecek bir yapıdan ziyade bizim için “akıllı ortaklık” olabilecek nitelikli yatırımcıları değerlendirdiğimiz bir dönemden geçtik" diye konuştu.

Haberin Devamı