Ekonomi Boş yastık bile kalmadı!

Boş yastık bile kalmadı!

Paylaş
Boş yastık bile kalmadı!

Antalya turizmi, iki yıllık pandemi sürecinin ardından temmuz ve ağustos aylarında tarihin en parlak dönemine ulaştı, 2019 yılı rakamlarını yakaladı. Sektör temsilcileri, otellerin eylül ortasına kadar tamamen dolu olduğunu belirterek, “Bazılarında boş yastık bile kalmadı” dedi.

Antalya’ya, temmuz sonu itibarıyla sadece hava yoluyla yedi ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 97 artışla 6 milyon 711 bin yabancı turist geldi. 4 Ağustos itibarıyla toplam yabancı ziyaretçi sayısı ise 7 milyon 12 bine ulaştı. Turizmci Recep Yavuz, Antalya’ya günlük girişlerin 80-90 bini bulduğunu kaydetti. Yavuz “Rusya’dan girişler 1 milyonu geçti, 2 milyona doğru gidiyor. 40-50 ülkeden yoğun turist var, pazarımız çok çeşitlendi” diye konuştu.

Haberin Devamı

YENİ MİSAFİR PORTFÖYÜ

Antalya’ya, temmuz sonu itibarıyla sadece hava yoluyla yedi ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 97 artışla 6 milyon 711 bin yabancı turist geldi. 4 Ağustos itibarıyla toplam yabancı ziyaretçi sayısı ise 7 milyon 12 bine ulaştı. Turizmci Recep Yavuz, Antalya’ya günlük girişlerin 80-90 bini bulduğunu kaydetti. Yavuz “Rusya’dan girişler 1 milyonu geçti, 2 milyona doğru gidiyor. 40-50 ülkeden yoğun turist var, pazarımız çok çeşitlendi” diye konuştu. 5 yıldızlı bir otelin genel müdürü İsmail Çağlar ise “Normalde önceki yıllarda Rusya, İngiltere, Almanya’dan turist gelirken, bu yıl yedi ana pazarımız oldu. İskandinav ülkeleri, İngiltere, Almanya, Türkiye, İsrail, Orta Doğu, Rusya. Hemen her pazardan eşit derecede, eşit oda sayılarında misafir konaklatıyoruz” dedi. Sektör yetkilileri sezonun uzadığını bu yıl 15 Kasım’a kadar devam edecek bir hareketlilik beklediklerini ifade etti.

Haberin Devamı