Ekonomi Çiftçiye ve araziye verimli proje

Çiftçiye ve araziye verimli proje

Paylaş
Çiftçiye ve araziye verimli proje

Kadın girişimcilere destek veren proje kapsamında, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık’ın da katılımıyla, bal üretimi yapan Emirgazi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyelerine arı kovanları dağıtıldı. / Hikmet Karakuş'un haberi...

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı, Küresel Çevre Fonu’nun (GEF) desteğiyle Türkiye’de ‘Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Projesi’ni yürütüyor. Planlama çalışmalarına 2016’da başlanan ve ardından hayata geçirilen projenin uygulamaları olumlu sonuçlar veriyor. Tarım arazileri, sulak alanlar, meralar ve ormanların ekolojik, düşük karbon teknolojilerine dayalı kullanımını amaçlayan proje kapsamında 10’dan fazla ilde 40 uygulamalı çiftçi okulu açılarak 700’den fazla kişiye eğitimler verildi.

Haberin Devamı

YÜZDE 30  TASARRUF

FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, Konya Havzası’ndaki çalışmalar konusunda açıklamalar yaptı. Selışık, “41 bin hektar bozuk alan rehabilite, 24 bin hektar verimsiz mera ıslah edildi. 60 bin hektar alan işlemesiz tarım, doğrudan ekim ve benzeri koruyucu tarım teknikleriyle verimli hale getirildi” dedi. Ürünlerin ihtiyacı kadar ve ihtiyac duyduğunda sulanmasına dayanan ‘programlı sulama’ yöntemi ile yüzde 30 su ve enerji tasarrufu sağlandığını belirten Selışık, bu sayede yüzde 30’a varan verim artışı olduğuna da dikkat çekti.

Çiftçiler, öğrendikleri tarımsal yöntemlerle, gübre, su ve yakıt konusunda önemli tasarruf sağladı