Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memura zam müjdesi! Rakamı açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memura zam müjdesi! Rakamı açıkladı

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memura zam müjdesi! Rakamı açıkladı

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği temmuz ayı zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Memur ve emeklilerin merakla beklediği zam oranını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret toplantısında duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ve memur zamları ile ilgili 'Arkadaşlarımızdan gereken hazırlıkları yapmaya başlamalarını istedik. Kamu çalışanlarımız ve emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40’ın üzerinde artış zaten yapılacak. Asgari ücretlilerimizin kayıplarını telafi etmek gerektiğini gördük' ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde süreç sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memurlara zam müjdesi geldi.

Haberin Devamı

İlk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam miktarını belirlemek için çalışmalarına dün de basına kapalı olarak devam etti.

Komisyonda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ enflasyon oranında bir artış talep ederken, işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) işletmelerin içerinde bulunduğu koşulların da göz önünde bulundurularak dengeli bir artış yapılmasını istedi.

Komisyonun dünkü çalışmalarını tamamlamasının ardından, yeni asgari ücret rakamını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Ofisi'nde açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret 5 bin 500 lira olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Asgari ücreti yükseltirken yapılan artışın yükünü işveren üstüne yıkmadık. Devlet olarak ciddi fedakarlıkta bulunarak asgari ücret yanında tüm maaşların asgari ücret kadar kısmından alınan vergiden vazgeçtik.

EMEKLİLERİN MAAŞINA YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE BİR ARTIŞ YAPILDI

Arkadaşlarımızdan gereken hazırlıkları yapmaya başlamalarını istedik. Kamu çalışanlarımız ve emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40’ın üzerinde artış zaten yapılacak. Asgari ücretlilerimizin kayıplarını telafi etmek gerektiğini gördük.

Bakanlığımız talimatımızla asgari ücret komisyonunu toplantıya çağırdı. Bakanlığımızın tüm taraflarla görüş ve anlayış birliği içerisinde yaptığı çalışma sonunda yeni asgari ücret rakamını belirledik.