Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşın yüzünü güldürecek talimat: Fiyatları düşürün

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşın yüzünü güldürecek talimat: Fiyatları düşürün

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşın yüzünü güldürecek talimat: Fiyatları düşürün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin dünkü Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait marketlerle ilgili talimat verdi. Marketlerinin kar amaçlı kurulmadığının altını çizen Erdoğan, "Fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" dedi. Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye dana eti için de talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün toplanan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında parti kurmaylarına seçime ve ekonomiye yönelik talimatlar verdi. 

Haberin Devamı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı dün, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdoğan, MKYK toplantısı ile ilgili olarak şu detayları paylaştı:

O toplantının en kritik başlığı 2023 seçimlerine giden yolda AK Parti’nin yürüteceği hazırlık çalışmalarıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan partinin en yetkili karar organı olan MKYK’ya 4 konuda çok net talimat verdi. Seçimlere kadar Erdoğan şunların vatandaşlara anlatılmasını istedi. 20 yıldır Türkiye kazandırılan hizmetlerin anlatılmasını istedi. Ardından enflasyon başta olmak üzere mevcut sıkıntıları çözecek programa ve kadroların AK Parti’de olduğunun anlatılmasını istedi. Küresel anlamda salgın sonrası savaşla birlikte küresel sorunların olduğunun altını çizdi Erdoğan. Türkiye’nin gelecek hedeflerini gerçekleştirmesine yönelik başarının da yine AK Parti eli başarılabileceğini anlatın talimatını partinin kurmaylarına ve MKYK’sına vermiş oldu. Şayet bunu başarırsa seçimde açık ara önde olmamız için hiçbir engel yok mesajı verdi.

Haberin Devamı

EYLÜL AYINI İŞARET ETTİ

Eylül ayından itibaren yeni bir dönem görecek AK Parti. MKYK üyeleri Eylül ayından itibaren sahada milletvekilleri ile vatandaşlara bu şekilde anlatacak. AK Parti’nin hem hizmetleri hem de hedefleri anlatılacak.

"KOOPERATİFLER KAR AMAÇLI DEĞİL, FİYATLARI İNDİRİN"

Öte yandan Erdoğan, yurttaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini belirtirken, bunun için Tarım Kredi Kooperatifleri'nin fiyatlarını düşürmesini istedi. Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı yüzde 25'lik kuzu eti indiriminin dana eti içinde yapılması gerektiğini söyleyen Erdoğan., Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye, "Tarım kredi kooperatifleri kar amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" dediği öğrenildi.