Ekonomi Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz yardımı başvurusu e-Devlet’ten mi yapılacak?

Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz yardımı başvurusu e-Devlet’ten mi yapılacak?

Paylaş
Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz yardımı başvurusu e-Devlet’ten mi yapılacak?

Bakan Yanık, kömür yardımı gibi vatandaşlara doğal gaz yardımının yapılacağını duyurdu. Kota miktar olarak doğal gaz ücretinde yardımcı olunacağını kaydeden Yanık, Doğal gaz desteği başvurusunun e-Devlet üzerinden alınacağını belirtti.

Konuyla ilgili son Kabine toplantısının ardından millete sesleniş konuşmasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da vatandaşlara artık doğal gaz yardımı yapacaklarını bildirdi. Erdoğan, ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı gibi verilecek olan doğal gaz yardımı başvurularının detaylarının da açıklanacağını aktardı.

Haberin Devamı

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kömür yardımı kadar doğal gaz desteği de sağlanacağını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi bir vatandaşın evinde doğal gaz kullanması durumunda kota miktar olarak doğal gaz ücretinde yardımcı olunacağını vurgulayarak, bakanlık olarak yapılacak doğal gaz yardımının detaylarını anlattı.

Sağlanılan kömür yardımı kadar doğal gaz desteğinin de verileceğini kaydeden Bakan Yanık, normalde diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla veya kart dağıtarak yardımda bulunduklarını anımsatarak, bu hizmeti vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi.

Yapılacak yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların, yakacak ve fatura yardımına e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Elektrik Tüketim Desteği'nin ise sosyal yardım programından düzenli bir şekilde yararlanan vatandaşlara, herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmaksızın verildiği aktarıldı. Destek almak isteyen kişilerin yalnızca kimlik kartı ve elektrik faturaları ile PTT şubelerine gitmelerinin yeterli olacak.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLİYOR?

Doğal gaz desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşları fiyat artışına ezdirmemeyi sürdürdüklerini vurgulayarak, kömür yardımının doğal gaz desteği olarak da verileceğini ifade etmişti.