Ekonomi Doğalgaz yardımı başvuruları başladı mı? Doğalgaz fatura desteği ödemeleri ne kadar ve ne zaman?

Doğalgaz yardımı başvuruları başladı mı? Doğalgaz fatura desteği ödemeleri ne kadar ve ne zaman?

Paylaş
Doğalgaz yardımı başvuruları başladı mı? Doğalgaz fatura desteği ödemeleri ne kadar ve ne zaman?

Doğalgaz yardımı başvuruları Şubat ayının gelmesiyle ihtiyaç sahibi ailelerin gündeminde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında doğalgaz yardımı ödemelerinin Mart ayında yapılmasını planladıklarını belirtmişti. Peki, Doğalgaz yardımı başvuruları başladı mı? Doğalgaz fatura desteği ödemeleri ne kadar ve ne zaman? İşte detaylar…

Doğalgaz yardımı başvuruları için pek çok kişi açıklanacak tarihi heyecanla bekliyor. Daha önce kömür yardımı olarak verilen ve ısınma yardımları başlığında yer alan doğalgaz yardımının miktarı bölgeye göre değişiklik gösterecek ve belirli aralıklarla hak sahiplerinin hesaplarına yatacak. İşte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen doğalgaz fatura desteğine dair ayrıntılar…

Haberin Devamı

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Doğalgaz ve kömür desteklerinin ısınma yardımları başlığında değerlendirildiğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, başvuruları Şubat ayının ikinci yarısında alacaklarını ve destekleri de Mart ayında vereceklerini belirtti.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURULARI NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, kömür yardımı alan bir vatandaş aynı miktarda doğalgaz yardımı alabilecek. Evinde doğalgaz kullanan bir ihtiyaç sahibi, belirlenen kotayı doğalgaz ücreti olarak alabilecek.

Bakan Yanık sosyal yardım başvuruları kapsamında yer alan doğalgaz fatura yardımı başvurularının e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılabileceğini kaydetti.

Sosyal yardım formu doldurulmayan vatandaşların başvurusu değerlendirme dışı kalabileceğine de dikkat çekildi.

Haberin Devamı

SOSYAL YARDIM BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

DOĞALGAZ FATURA DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE KADAR VE NE ZAMAN?

Bakan Yanık konuya ilişkin açıklamasında, hedeflerinin 4 milyon haneye ulaşmak olduğunu belirtti ve bu sayının kömür yardımı yapılan hane sayısının 2 katı olduğuna dikkat çekti. Yıllık 3 milyar TL’lik bir destek öngördüklerini ifade eden Bakan Yanık, yapacakları ödemelerin ısıl haritaya göre belirlenmiş ve bölgesine göre 450 TL ile 1150 TL arasında değiştiğini belirtti.

Bununla birlikte, Bakan Yanık, doğal gaz ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda 2 defa gerçekleştirilmesinin planlandığını aktardı.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Doğalgaz yardımı ödemelerinin nasıl yapılacağına yönelik bilgi de veren Bakan Yanık, ödemelerin hak sahiplerinin PTT kartına yatırılacağını kaydetti.