Ekonomi Dolar ve euro kurunda sert düşüş! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası son durum

Dolar ve euro kurunda sert düşüş! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası son durum

Paylaş
Dolar ve euro kurunda sert düşüş! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası 'Ülkemizdeki istikrar ve güven iklimini güçlendirecek tüm tedbirleri ilgili kurum ve meclisimizle süratle hayata geçireceğiz' diyerek kurdaki dalgalanmayı durdurmak için yeni araçların devreye alınacağını açıklamasının ardından dolar ve euro kurunda sert düşüş yaşandı. İşte son durum..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası verdiği mesajlar sonrası döviz kurunda sert düşüş yaşandı. Dolar, yüzde 30'dan fazla değer kaybederek 13 liranın altına kadar geriledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankada TL mevduatı olarak parası bulunan vatandaşların kur endişesini ortadan kaldıracak yeni araçların devreye alınacağını duyurdu.

Erdoğan, "İnsanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL'den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmenin ardından döviz kurunda sert düşüş yaşandı. Dolar, yüzde 30'dan fazla değer kaybederek 13 liranın altına kadar geriledi. Aynı dakikalarda euro ve altında da ciddi düşüşler yaşandı.

Haberin Devamı

Dolar/TL gün içerisinde en yüksek 18,3633 seviyesini görerek tarihi zirvesini tazelemişti.