Ekonomi E-ticarette düzenleme! Erdoğan duyurmuştu: İzin verilmeyecek

E-ticarette düzenleme! Erdoğan duyurmuştu: İzin verilmeyecek

Paylaş
E-ticarette düzenleme! Erdoğan duyurmuştu: İzin verilmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde e-ticaret hakkında bir düzenleme geleceğini duyurmuştu Ticaret Bakanlığı e-ticarette yeni düzenleme yapt: Artık izin verilmeyecek!

Ticaret Bakanlığı e-ticarette yeni düzenleme yaptı. Buna göre piyasadaki rakipleri dışlayıcı tanıtım faaliyetlerine izin verilmeyecek. E-ticaret sektörü ile yeni bir düzenleme yapıldı. Konuyla ilgili bilgi veren TRT Muhabiri Şeyma Bay şu bilgileri paylaştı:

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu e-ticaret hakkında bir düzenleme geleceğini.

 Ticaret Bakanlığı e-ticaret hakkında düzenleme hayata geçirecek. E-ticaretin dengeli bir şekilde büyümesinin sağlanması için pazar yerlerine bazı kriterler getirecek. Piyasadaki rakipleri dışlayıcı şekilde e-ticaret firmaları tanıtım faaliyetlerinde bulunamayacak. E-ticaret pazar yerlerinin elde ettiği verileri kullanarak bünyesindeki satıcılarla haksız rekabet etmesi engellenecek.

"HUKUKA AYKIRI İÇERİKLER ENGELLENECEK"

E-ticaret pazar yerlerinin faaliyet alanlarını belirleyecek ve sektörün orantılı şekilde büyümesi sağlanacak. E-ticaret pazar yerlerinde taklit ürün satışı ve hukuka aykırı içerikler engellenecek.

Haberin Devamı

Satıcılar sadece bir e-ticaret pazar yerinde faaliyet göstermek zorunda bırakılamayacak böylelikle rekabetin de kuralları düzenlenmiş olacak.

E-ticaret pazar yerleri ve satıcılar arasındaki sözleşmelerde haksız şartlara yer verilemeyecek. Ve tek taraflı değişiklik yapılamayacak. E-ticaret pazar yerleri satıcıları belirli bir kişiden mal ve hizmet teminine zorlanmayacak."