Eczacıbaşı Tıp Ödülleri sahiplerini buldu

Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959 yılında tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri’nin 66’ncı yılında; Tıp Onur Ödülü, Tıp Bilim Ödülü, Tıp Teşvik Ödülü, Bilimsel Araştırma Destek Ödülü, Hedeflendirilmiş Tedaviler Konulu Bilimsel Araştırma Destek Ödülü ve Tıp Öğrencileri Proje Ödülü sahiplerini buldu.
Gazete Haberi
Nejat F. Eczacıbaşı’nın aramızdan ayrılışının 32. yıl dönümü olan 6 Ekim tarihinde düzenlenen törende, 2002’den bu yana Türk ve dünya tıbbına büyük katkılarda bulunan bilim insanlarına verilen Tıp Onur Ödülü’nün sahibi, afet tıbbına önemli katkılar yapan Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever oldu.
BİLİME KATKI SUNMAK İÇİN
Törende konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, aklın ve bilimin yolundan ayrılmamanın, toplumların sağlığı ve güvenliği için her zamankinden daha kritik olduğu bir çağda yaşadığımıza dikkat çekerek, “İşte tam da bu nedenle, Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri yalnızca bir ödül programı değil, aynı zamanda bilime olan güvenin ve saygının da ifadesidir. Amacımız; tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak, değerli çalışmaların toplum tarafından duyulmasını sağlamak, genç bilim insanlarını cesaretlendirmek ve ülkemizin bilimsel üretim kapasitesini daha ileriye taşımak” diye konuştu.
KİMLERE VERİLDİ?
Tıp Bilim Ödülü Prof. Dr. Ali Koşar’a verilirken, Doç. Dr. Fatih İnci ile Doç.Dr. Şefik Evren Erdener de Tıp Teşvik Ödülü’nün sahipleri oldular. Bilimsel Araştırma Destek Ödülü ise Prof. Dr. Seda Kızılel’e verildi. Bu ödül dönemine özel belirlenen ‘hedeflendirilmiş tedaviler’ konulu Bilimsel Araştırma Destek Ödülü’nün sahibi ise ALS hastalığının hücresel düzeydeki nedenlerini aydınlatmak ve etkili tedavi yolları geliştirmek amacıyla önemli çalışmalar yürüten Doç. Dr. Umut Şahin oldu. Zihinsel yük altında beynin ve otonom sinir sisteminin nasıl tepki verdiğini anlamaya yönelik yenilikçi araştırmalar yayımlayan İsmail Emir Yassı da Tıp Öğrencileri Proje Ödülü’nü kazandı.
Türk dağcının ölüm yolculuğu! 200 metre sürüklendi, ipte asılı kaldı
Türkiye'nin en büyük gölünde yaz mesaisi! Ücretsiz hizmet vermeye başladı
Çöl sıcakları geliyor! Kentte termometreler 42 dereceyi görecek
Haliç'te tur teknesi faciası! Denize düşen personelin cansız bedeni bulundu
Kulüp yöneticilerine yasa dışı bahis operasyonu: 17 şüpheli adliyeye sevk edildi






