Ekonomi Ehliyet yenileyecekler dikkat! Sağlık raporunu son güne bırakmayın

Ehliyet yenileyecekler dikkat! Sağlık raporunu son güne bırakmayın

Paylaş
Ehliyet yenileyecekler dikkat! Sağlık raporunu son güne bırakmayın

Uzmanlar, sürücü belgesinin yenilenmesi için istenen sağlık raporunun son günlere bırakılmaması istendi. Peki ehliyetini yenileyecekler sırasıyla hangi işlemleri yapmalı?

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle mevcut ehliyetler 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlandı. Uzmanlar, mevcut sürücü belgelerinin 5 yıl içinde uluslararası standartlara sahip yeni ehliyetlerle değiştirileceğini ve her geçen sürenin vatandaşın aleyhine olduğuna dikkat çekiyor.

Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinden alınacak sağlık raporunun yeterli olduğunu açıklasa da uzmanlar göz, kalp-damar ve uyku sıkıntısı gibi hastalıkları olanların mutlaka tam teşekküllü hastaneden sağlık raporu alması gerektiğini söyledi.


EHLİYET YENİLEYENLERİN YAPACAĞI İŞLEMLER


Özel bir hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul, “Ehliyet yenilemesi için öncelikle emniyetten randevu alınmalı. Daha sonra ise sağlık raporunun alınması gerekiyor. Özel hastaneler ehliyet alma ve yenileme ihtiyacı içinde olan vatandaşlara sağlık raporu verebiliyor. Bu raporu alma işlemi, yarım saatin içerisinde tamamlanıyor. Ancak 5 sene gibi uzun bir süre var diye ertelememek ve işlemi son ana bırakmamak daha mantıklı. İlerleyen günlerde oluşabilecek yığılmalar ve son günlere bırakılması vatandaşlarımıza sıkıntı çıkarabilir. Aile hekimlerinden alınan raporlar da geçerlidir. Ancak orada bazen bir başka uzmanın görmesi gereken konularla ilgili olarak hastanemize gelen vatandaşlarımız oluyor. Mesela bir göz muayenesi gerekiyorsa bunun bir uzman tarafından sağlık kuruluşlarında veya hastanelerde yapılması gerekiyor. Bu alınan raporlar 6 ay süre ile geçerli” dedi.

BAŞVURU YAPARKEN NELER İSTENİYOR?


Emniyet yetkilileri ise sürücülere şu uyarılarda bulundu: "Sürücü belgelerinin yenilenmesi için 31.12.2020 tarihine kadar aile hekimliği, devlet hastaneleri ve özel hastanelerden alınacak sağlık raporu, iki adet biyometrik fotoğraf, eski sürücü belgesi ve kimlik kartı ve bankalar aracılığı ile sürücü belgesi kart bedeli 15 liranın yatırılması yenileme işlemlerinin yapılmasına yetecek."

Haberin Devamı