EkonomiEkonomiye 1 milyar dolarlık kaynak

Ekonomiye 1 milyar dolarlık kaynak

Ekonomiye 1 milyar dolarlık kaynak

VakıfBank, havale akımlarına dayalı DPR seküritizasyon programı kapsamında 425 milyon Euro ve 524 milyon dolar tutarındaki iki dilimden oluşan 1 milyar dolar eşdeğerinde kaynak sağladı.

5-10 YIL VADELİ

Haberin Devamı

5 ile 10 yıl arasında değişen vadelerle gerçekleştirilen işlem, Avrupa ve Orta Doğu başta olmak üzere Asya ve Amerika’dan toplam 8 yatırımcı tarafından fonlandı. Bu ikinci işlemle bankanın 2025 yılı içinde DPR programı kapsamında sağladığı toplam fonlama tutarı 1.7 milyar dolara ulaşmış oldu.

İHRACAT VE YATIRIM

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, DPR programına yönelik güçlü uluslararası talebin bankanın sağlam bilançosuna ve Türkiye ekonomisine duyulan güvenin açık bir göstergesi olduğunu belirtti. Üstünsalih, “Seçici kredi politikamız doğrultusunda söz konusu kaynağı ihracat, yatırım ve istihdamı destekleyen projelere yönlendirmeyi sürdüreceğiz” dedi. Banka, bugüne kadar DPR programı kapsamında sağlanan fonlama tutarında, Türkiye’deki DPR programları arasında toplam ihracın yaklaşık yüzde 40’ını tek başına gerçekleştirerek pazar lideri konumunda bulunuyor.

Haberin Devamı

İftar ve sahur vakitlerini Posta uygulaması ile takip edin!

Web
Web'de Devam Et