Ekonomi Elektrik faturasında KDV müjdesi! Yüzde 8'e düştü

Elektrik faturasında KDV müjdesi! Yüzde 8'e düştü

Paylaş
Elektrik faturasında KDV müjdesi! Yüzde 8'e düştü

Elektrik faturalarında yeni dönem resmen başlıyor. Milyonlarca aboneyi ilgilendiren flaş gelişmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı. Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV’si yüzde 18'den 8’e düşürülmüştür.” dedi.

Meskenler ve tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'sinin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldüğünü, düşük tarife sınırının da aylık 240 kilovat saate yükseltildiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Öte yandan son kabine toplantımızda kamuoyuna duyurduğumuz elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi de bugün netleştirdik. Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmüştür. Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8 kilovat saate, aylık 240 kilovat saate yükseltilmiştir. Böylece tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır. Bir başka ifade ile mesken abonelerinin yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesi temin edilmektedir. Kademe uygulamasını ticarethane statüsündeki aboneleri kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kilovat saate, aylık 900 kilovat saate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacaktır. Bu şekilde esnaf ve sanatkarlarımızın da yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesini sağlamış oluyoruz."

Haberin Devamı