Ekonomi Emekli, memur ve asgari ücretliye zam müjdesi! AK Parti, 3600 ek gösterge ve ikinci zam için tarih verdi

Emekli, memur ve asgari ücretliye zam müjdesi! AK Parti, 3600 ek gösterge ve ikinci zam için tarih verdi

Paylaş
Emekli, memur ve asgari ücretliye zam müjdesi! AK Parti, 3600 ek gösterge ve ikinci zam için tarih verdi

Asgari ücretlinin ikinci zam, memur ve emeklinin de beklediği 3600 ek gösterge için tarih verildi. Üç kesime müjde veren AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, 3600 ek gösterge Temmuz ayına kadar çıkarılacak. Asgari ücrete ikinci zam konusu Temmuz ayında ele alınacak." dedi. Akbaşoğlu ayrıca, EYT'lilerin de durumunun ele alınacağını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Ali Akbaşoğlu; asgari ücret, sözleşmeli personel, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek göstergeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, 3600 ek gösterge ve asgari ücrete ikinci zam için temmuz ayını işaret etti.

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGE VE ASGARİ ÜCRET

Akbaşoğlu, "3600 ek gösterge düzenlemesini temmuza kadar çıkaracağız. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak." açıklamasını yaptı. Akbaşoğlu, memur ve emeklilerin maaşlarının da 1 Temmuz itibarıyla artacağını söyledi.

Polislere 3600 ek gösterge verileceğini ifade eden Akbaşoğlu, “Daha önce zikredilen kadrolarla ilgili geniş bir çalışma yapılıyor. Bu konuda paydaşlarla birlikte iki toplantı gerçekleştirildi. Bu yasal bir çerçeveye teklife dönüştürülmek için genel kurulumuza gelecek. 3600 ek göstergeyi polislerimize vereceğiz. Kimsenin endişesi olmasın.” diye konuştu.

"EYT'Lİ KARDEŞLERİMİZLE HELALLEŞECEĞİZ"

Akbaşoğlu "Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin de durumu ele alınacak. EYT’li kardeşlerimizin durumu ele alınacak." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER

Sözleşmeli personellerle ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirten Akbaşoğlu "Ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız" değerlendirmesini yaptı. 

MAAŞ VE İKRAMİYELER NE KADAR ARTACAK?

Sayıları 5 milyonu aşan memur ve emekli için merakla beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesinde öğretmen, hemşire, polis, din görevlisi, sağlık ve teknik hizmetler dahil milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşında 1.300 lirayı ve ikramiyesinde 50 bin lirayı aşan artış sağlayacak.

 

 

ERDOĞAN: VATANDAŞIMIZDAN ESİRGEMEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ve memur maaş zammıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır." demişti.