Ekonomi Emekli ve memur zammı için oran verdi! Asgari ücret zammıyla ilgili flaş açıklama

Emekli ve memur zammı için oran verdi! Asgari ücret zammıyla ilgili flaş açıklama

Paylaş
Emekli ve memur zammı için oran verdi! Asgari ücret zammıyla ilgili flaş açıklama

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş katıldığı yayında yaptığı açıklamada enflasyonla mücadeleye vurgu yaparak "Bunun için ilgili kurumlarımız tüm mesailerini veriyorlar. Vatandaşımızın gelir seviyesinin artırılması için çalışılıyor." dedi.

Numan Kurtulmuş'un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Haberin Devamı

İlk olarak döviz piyasalarında olağanüstü hareketliliğin belli bir seyre girmesini sağlayabilmek. Bu anlamda aşırı sert oynamaların kaybolmakta olduğunu görüyoruz. Enflasyonun bir şekilde dizginlenebilmesi gerekiyor.

Bunun için ilgili kurumlarımız tüm mesailerini veriyorlar. Vatandaşlarımız da hayat pahalılığına maruz kalıyor. Vatandaşımızın gelir seviyesinin artırılması için çalışılıyor. Önümüzde güncel konulardan biri de Temmuz ayıyla birlikte emeklilerimizin, çalışanlarımızın alım güçlerini daha yukarı çıkmak için yüzde 40'lara yakın bir dokunuş gerçekleştirebilmek. Asgari ücretlilerle ilgili de bir dokunuş olacak.

Vatandaşımızın gündeminde ne varsa, çarşı, pazarda hangi konu konuşuluyorsa bu konu hükümetin masasındadır. Çözerken de afaki şekilde değil eldeki imkanlar çerçevesinde, vatandaşlarımızın beklentilerine göre çözmek hükümetin siyasi önceliğidir. Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artışın, biraz eksik, biraz fazla olabilir. Bunlar çalışıyor. Milletimiz 'adil oldu' diyecek bir sonucu inşallah Temmuz'u görecek. Burada ek zam talebi olduğu zaman bütün kamu görevlilerine tabii ki kapsayacaktır.

Haberin Devamı

"ASGARİ ÜCRETTE BAKANLIĞIMIZIN ÖNÜNDE FARKLI SEÇENEKLER VAR"

Asgari ücretle ilgili olarak Bakanlığın önünde farklı seçenekler var. Bunlardan birisine karar verilir. Bunlardan birisine karar verilir. Orada vatandaşımızda yanlış algı oluşturmayalım. Söylediğimiz memur işçi emeklileriyle ilgili bir düzenleme.

"DİNAMİK BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"

Süreç dünya ekonomilerin dinamikleri ile ulusal ekonomilerin dinamiklerini çok yakınlaştırmıştır. Tahıl dünya piyasalarına çıkmıyorsa buradaki fiyat dalgalanmalarından hiçbir ülke kendini koruyamaz. Dinamik bir süreçten geçiyoruz. Çok olumlu tarafları da var. Beş aylık ekonomi performansına baktığımızda kamu bütçesinin fazla verdiğini görüyoruz. Hâlâ bütçe disiplinini koruyan bir ülkeyiz.

Bu yaz aylarıyla birlikte bir rahatlamayı ve ondan sonraki dönemde de baz etkisiyle birlikte kalıcı bir rahatlama hissedeceğimiz anlaşılıyor. Turizmde ciddi bir gelişme yaşanacağını öngörüyoruz. Aynı zamanda yaz aylarıyla birlikte tarımsal ürünlerdeki fiyatlar aşağı doğru seyretmeye başladı. Hiçbir şekilde biz pandeminin başından itibaren tedarik zincirini kırdırmadık. Pahalı oldu, oynaklık oldu ama birçok ülkeyle kıyasladığımızda Türkiye'de tedarik zincirleri kırılmadı.

Haberin Devamı

ABD kriz sırasında değeri 75 cent olan 100 dolarları bastı. Paranız rezerv para değil, petrol-doğalgaz geliriniz yok. Burada yapılabilecek olan şeyler maksimum şekilde yapıldı.

Türkiye 2013'ten bu yana bir tercihte bulundu. IMF ile birlikte, programdan ayrıldıktan sonra bir istikamete girdi. Üreten, istihdamı artıran, yatırımı teşvik eden bir büyüme modeline doğru geldi. Bugün tam bu modelin ortasındayız.

 

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öğretmen atamalarıyla ilgili şu kadar öğretmen ataması yapılacaktır diyemem. Milli Eğitim Bakanlığı AK Parti dönemlerinde bütçeden bir numaralı payı alan bakanlıktır. Bunun içerisinde öğretmen atamaları olacaktır. 2020 KPSS kazananlarla ilgili o konu rezerv olarak duruyor. Bunun planlamasını Milli Eğitim Bakanlığı yapacaktır. Ne kadar bolluk içerisinde olursa olsun herkesin devlet memuru olduğu bir devlet yoktur. Doğru olan daha dinamik bir ekonomik model kamu görevlileriyle birlikte özel sektörün de çok dinamik bir şekilde paydaş olması ve istihdamın gençlere sunulmasıdır. Özel sektör de çok ciddi şekilde istihdam üretiyor. Kamu istihdamı ömür boyu garanti görüldüğü için gençlerimiz bakımından ideal gibi görünüyor. Doğrusu bunun güzel bir karması olmasıdır.

Haberin Devamı

EYT ÇALIŞMALARI

EYT'de çalışmalar yapılıyor. Tarih söyleyip beklentiye yol açmak istemem, ama dediğim gibi bu konu hükümetin masasındadır.

Gündemimizde kesinlikle erken seçim yok. Bu biraz da muhalefetin kendisini konsolide edebilmek için erken seçimi zorluyor. Böyle bir konuşma olmadı. AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın, hükümetin gündeminde erken seçim yok. İnşallah 2023'de seçimlere gideceğiz. Erken seçimin olmasının siyasal ve sayısal şartları gerekir. Şu anda siyasal ve sayısal şartlar erken seçimi mümkün kılmıyor. Bizim siyasi geleneğimizde erken seçim üzerinden seçim popülizmi yapmak yoktur. Vatandaşlarımızın ekonomik şartlar içinde daha iyi noktada tutulması hükümetin vazifesidir.

Haberin Devamı

PINAR GÜLTEKİN KARARI

Pınar Gültekin kızımızla ilgili karar içimize oturmuştur. Bu çok ağır bir durum. Bu nasıl bir karardır? Ne indirimidir? Bunu kabul etmek asla mümkün değildir. Kamuoyunun kahir ekseriyetini yaralamış karardır. Nihayetinde orada yargıcın vermiş olduğu karardır. İşin açığı bu kararın insanlık suçu olduğunu düşünüyorum. Adaletin gerçekten güçlü olması, kamuoyunda vicdanları rahatlatması gerekir. Özellikle Pınar Gültekin meselesi tüm Türkiye'yi ağır şekilde yaralamış izahı mümkün olmayan yargı katliamıdır.