Ekonomi Emekliler dikkat! Maaşınız kesilebilir: Kritik süre 6 ay!

Emekliler dikkat! Maaşınız kesilebilir: Kritik süre 6 ay!

Paylaş
Emekliler dikkat! Maaşınız kesilebilir: Kritik süre 6 ay!

Yurt dışındaki sürelerini borçlanarak Türkiye’den emekli olan gurbetçilerin, 6 aydan fazla yabancı ülkede yaşamaları halinde herhangi bir işte çalışmadıklarını ve sosyal yardım almadıklarını belgelemeleri isteniyor.

Kişinin, 6 aylık sürenin aşılması halinde yurtdışında çalışıp çalışmadığını ve ikamete dayalı bir sosyal sigorta ya da sosyal yardım ödeneği alıp almadığını gösterir belgeleri 3 ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) vermesi gerekiyor.

Haberin Devamı

AYLIĞINIZ KESİLEBİLİR

SGK, belgeleri süresinde vermeyenlerin aylıklarının bildirim yapılmadan kesileceği uyarısında bulundu. SGK’nın açıklamasında şöyle denildi: “6 aydan fazla yurtdışında bulunan aylık sahiplerinin, ödenmekte olan aylıklarının durdurulması yönünde bir işlemle karşılaşmamaları için ‘3201 sayılı Kanuna Göre Aylık Alanlara Mahsus Yoklama Belgesi’ni, yurtdışında bulundukları 6 aydan sonraki üç ay içerisinde, aylığı bağlamış olan sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine göndermeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.”