Emlak Katılım 100 yaşında! İmar ve kalkınmanın lokomotifi

Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın 100’üncü yılı vesilesiyle Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde iftar programı düzenlendi. Programa katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Şehirler, medeniyetin aynasıdır. İşte Türkiye Emlak Katılım Bankası bu şehir kurma ve kalkınma iradesinin en güçlü temsilcisidir. Bankamız, yalnızca bir finans kuruluşu değil; Cumhuriyetimizin imar ve kalkınma hamlesinin ekonomik omurgasını oluşturan kurumdur” dedi.
Bankanın 2018 yılında Türkiye Emlak Katılım Bankası olarak yeniden yapılandırıldığını hatırlatan Kurum, “Bankamız, 2019’da faaliyet izni alarak köklü kurumsal mirasını çağın finansal dinamikleriyle buluşturmuştur” diye konuştu.
45 İLDE 125 ŞUBEYE ULAŞTI
Törende konuşan Emlak Katılım Genel Müdürü Onur Gök ise bankanın 1926 yılında Emlak ve Eytam Bankası olarak kurulduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Bankamız ilk kuruluşunda genç Cumhuriyetin inşa faaliyetlerini üstlenmek, inşaat teşebbüslerini desteklemek ve yetimlerin hakkını korumak amacıyla kuruldu. Bankamız ilk kurulduğunda ilk Meclis binası, Türk Ocağı binası, Merkez Bankası binasının faaliyetlerini gerçekleştirdi. Levent Mahallesi, Saraçoğlu Mahallesi, Ataköy Konutları gibi Türk mimarisine veya Türk yakın tarihine geçmiş projelerde yer aldı. Emlak Bankası bugün itibarıyla 45 ilde 125 şubeye ve yaklaşık 2000 çalışana ulaştı. Bankamız Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor.”
‘COP31’E HAZIRLIK HIZLANDI
COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilk kez Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan BM’nin iklim değişikliği ile mücadelede en önemli organizasyonu COP31 Zirvesi öncesi, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ile birlikte açıklama yaptı. Türkiye’nin COP31 eylem gündemine ilişkin enerji sektörüyle ilgili 5 önceliğini sıralayan Bakan Kurum, “COP31’in en önemli başarı ölçüsü alınan kararların sahaya yansıması olmalı” dedi.
Bakan Kurum, 5 önceliği şöyle sıraladı:
- Birinci önceliğimiz temiz enerji dönüşümü.
- İkinci önceliğimiz Sıfır Atık ve yine metan azaltımı.
- Üçüncü önceliğimiz iklime dirençli şehirler.
- Dördüncü önceliğimiz iklim eylemi uygulama mekanizması.
- Beşinci ve son önceliğimiz enerji alanında yeşil sanayileşme.
Bakan Tekin'den Türkiye Maarif Vakfının kuruluşunun 10. yılına ilişkin paylaşım
Bursa'da ormanlık alanda yangın! Ekipler müdahele ediyor
Yeni sıcak hava dalgası yolda! Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi
Balıkesir depremleri için ezber bozan rapor! Eski faylar yeniden aktif hale geldi
Eskişehir'den kahreden haber! Kavga ihbarına giden uzman çavuş şehit oldu






