Ekonomi 15 Ağustos Evde bakım maaşı yatan iller listesi! Evde bakım parası ne kadar oldu, nereden sorgulanır?

15 Ağustos Evde bakım maaşı yatan iller listesi! Evde bakım parası ne kadar oldu, nereden sorgulanır?

Paylaş
15 Ağustos Evde bakım maaşı yatan iller listesi! Evde bakım parası ne kadar oldu, nereden sorgulanır?

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından farklı şehirlerde farklı tarihlerde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Her ayın 15’inde hesaplara yatırılmaya başlanan evde bakım paralarının Temmuz zammı ile ne kadar olduğu ve nerden sorgulanacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, 15 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? İşte detaylar…

15 Ağustos 2022 Pazartesi sabahında pek çok hak sahibi evde bakım maaşı yatan iller listesini araştırmaya başlandı. Temmuz ayı evde bakım paraları bayramdan önce ödenmişti. Şimdi gözler ağustos ayı ödemelerine çevrildi. İşte 15 Ağustos evde bakım maaşına dair ayrıntılar…

Haberin Devamı

15 AĞUSTOS EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ BELLİ OLDU MU?

Evde bakım maaşı yatan iller her ayın 15’inden itibaren belli olmaya başlıyor. Ancak şu an için evde bakım maaşı yatan iller listesi henüz açıklanmadı. Gün içinde açıklanan liste haberimizde olacaktır.

EVDE BAKIM PARASI NE KADAR OLDU?

Evde bakım maaşı, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir miktarı, asgari ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımına destek amacıyla ödeniyor.

Evde bakım maaşının alınabilmesi için en önemli kriterlerden biri de kişinin gelir seviyesi. Yukarıda belirtildiği gibi seviye de asgari ücrete göre hesaplanıyor. Aynı zamanda kişiye ödenen miktar da yine asgari ücrete göre hesaplanıyor.

Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 30 oranında ara zam yapıldı böylelikle de evde bakım maaşları da yükseldi. Buna göre Temmuz ayı itibarı ile evde bakım maaşı 3340 TL oldu.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı e-devlet üzerinden sorgulanarak öğrenilebiliyor. Evde bakım maaşı sorgulamak için öncelikle;

Kimlik numaranız ve şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresinden e-devlet’e giriş yapın.

Karşınıza sıkan ana sayfada arama bölümüne "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın.

Sonrasında açılan sayfada, evde bakım maaşınıza ilişkin detayları görebilirsiniz.

E-DEVLET EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

MESAJ (SMS) İLE EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan hak sahipleri telefon mesajı ile (SMS) evde bakım maaşlarını sorgulayabiliyor.

Cep telefonun mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e mesaj (SMS) atılarak evde bakım parası sorgulaması kolaylıkla yapılabiliyor. Mesaj ile sorgulama yapıldığı takdirde 1 SMS ücreti operatör tarafından tahsil ediliyor.