Ekonomi Fed açıklaması saat kaçta? FED tutanakları (Fed/FOMC) bugün açıklanıyor! FED faiz kararı ne zaman?

Fed açıklaması saat kaçta? FED tutanakları (Fed/FOMC) bugün açıklanıyor! FED faiz kararı ne zaman?

Paylaş
Fed açıklaması saat kaçta? FED tutanakları (Fed/FOMC) bugün açıklanıyor! FED faiz kararı ne zaman?

Fed tutanakları ile ilgili açıklama için geri sayım devam ediyor. FED faiz kararına yön veren Fed/FOMC tutanaklarının 17 Ağustos Çarşamba günü açıklanacağı belirtilmişti. Döviz ve altın piyasasına etki etmesi beklenen FED açıklamasının saat kaçta olacağı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. İşte FED açıklaması ve faiz kararına dair ayrıtılar…

FED faiz kararlarından önce açıklanan FED tutanakları, ABD Merkez Bankası’nın kararına dair ipuçları veriyor. Bu nedenle Fed açıklaması piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Analistler verilerin düşük gelmesi durumunda faiz artışında da bir yavaşlama olabileceği konusunda tahminde bulunuyor. Peki, Fed açıklaması saat kaçta? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

FED AÇIKLAMASI SAAT KAÇTA?

Piyasaların merakla beklediği ve FED faiz kararına dair ipuçları veren FED tutanakları açıklaması 17 Ağustos Çarşamba saat 21.00’da yapılacak.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) son toplantıda federal fon faizini 75 baz puan artırarak yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkardı. Fed, 12 üyenin tamamının oyu ile Faiz artırımlarına devam etmenin uygun olacağını öngördü.

FOMC toplantısının ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Harcama ve üretimin son göstergeleri yumuşadı. Bununla birlikte son aylarda istihdam kazanımları güçlüydü"

Önceki toplantılardan sonra yapılan açıklamalardaki, Fed yetkililerinin ek faiz artırımlarının uygun olacağını öngördükleri ifadesi bugünkü toplantıdan sonra da tekrarlandı.

Haberin Devamı

FED FAİZ KARARLARI NE ZAMAN?

FED faiz kararı son olarak 27 Temmuz’da açıklanmış ABD Merkez Bankası politika faizini 75 baz puan artırdığını açıklamıştı. Bir sonraki FED faiz toplantısı 21-22 Eylül tarihlerinde yapılacak ve FED faiz kararı 22 Eylül’de açıklanacak.