Ekonomi FED faiz kararı (Kasım 2022) ne zaman açıklanacak? Gözler ABD Merkez Bankası faiz kararında

FED faiz kararı (Kasım 2022) ne zaman açıklanacak? Gözler ABD Merkez Bankası faiz kararında

Paylaş
FED faiz kararı (Kasım 2022) ne zaman açıklanacak? Gözler ABD Merkez Bankası faiz kararında

ABD Merkez Bankası FED, takvimde de belirtildiği gibi ekim ayı içerisinde toplantı gerçekleştirmemişti. Küresel piyasalarda gözler Kasım ayı FED faiz kararına çevrildi. Eylül ayında yapılan toplantının ardından banka politika faizini 75 baz puan artırmış ve faizler yüzde 3-3,25 aralığına çıkmıştı. Kasım ayının yaklaşmasıyla FED’in faiz kararının ne zaman açıklanacağı merakla bekleniyor.

FED faiz kararı (Kasım 2022) ne zaman açıklanacak? sorusu hem döviz hem altın hem de tüm piyasaları yakından takip edenler tarafından araştırılıyor. Zira bankanın yaptığı her faiz açıklaması piyasalarda dalgalanmaya neden olmaya devam ediyor…

Haberin Devamı

FED FAİZ KARARI (KASIM 2022) NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED’in resmi sitesinde yer alan toplantı takvimine göre Ekim ayı içerisinde bir faiz toplantısı yer almıyordu.

Bununla birlikte ABD Merkez Bankası bir sonraki toplantısını 1-2 Kasım tarihlerinde gerçekleştirecek ve faiz kararı 2 Kasım Çarşamba günü saat 21.00’de açıklanacak.

2022 yılının son FED toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak.

FED'İN FAİZ KARARI NE OLACAK?

Uzmanlar, enflasyon verisinin beklenenin altında gelmesi durumunda FED’in faiz artırımlarında daha ılımlı davranabileceği ve bunun da altın fiyatlarını destekleyebileceğini kaydediyor. Tarım dışı istihdam verisi ve enflasyon rakamları FED’in faiz artırım kararını alırken, takip ettiği en önemli iki veri olarak öne çıkıyor. Şu anki piyasa fiyatlamalarına bakıldığında FED’den 75 baz puan faiz artırımı olasılığı yüksek görünüyor.

Haberin Devamı