Ekonomi Fiyatı yüzde 100 arttı! İstanbulkart'a zam geldi! İşte yeni ücretler...

Fiyatı yüzde 100 arttı! İstanbulkart'a zam geldi! İşte yeni ücretler...

Paylaş
Fiyatı yüzde 100 arttı! İstanbulkart'a zam geldi! İşte yeni ücretler...

İstanbul'da otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüste kullanılan İstanbulkart'a yüzde 100'e varan oranda zam yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) uygulamaya koyduğu zamlı tarifeye göre "Anonim İstanbulkart" bedelinde, 25 liradan 50 liraya mavi Kart ücretil 60 liraya yükseldi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren zam kararı resmen uygulamaya geçirildi. Otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüste kullanılan İstanbulkart'a zam yapıldı.

Haberin Devamı

Öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını dolduranların toplu ulaşımda kullandığı "İndirimli Kart", 65 yaş üstü vatandaşlar ile zabıtalar, anneler, engelliler, emniyet hizmetlerinde çalışanlar, basın mensupları, milli sporcular ve sağlık çalışanlarının da kullandığı "Ücretsiz Kart" ile "Mavi Kart" ücretleri, yaklaşık yüzde 72 zamla 35 liradan 60 liraya yükseldi. "Anonim İstanbulkart" bedelinde, 25 liradan 50 liraya yükseldi. Denetim Kartı 50 liradan 75 liraya, Ada Sakini Kartı 35 liradan 60 liraya, kişiye özel tasarımlı İstanbulkart 40 liradan 60 liraya, Personel ve Stajyer Devam Kontrol Sistemi Kartı 35 liradan 60 liraya, Araç Kullanım Belgesi Kartı ise 50 liradan 75 liraya çıkarıldı.Zamlı fiyat tarifesi İstanbulkart'ın internet sitesine eklendi.

Haberin Devamı

ŞUBAT AYINDA DA ZAM YAPILMIŞTI

Şubat ayında da İstanbulkart bedellerine yüzde 92'ye varan oranlarda zam yapılmıştı. Anonim İstanbulkart yüzde 92 artışla 13 liradan 25 liraya, öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını dolduranların toplu ulaşımda kullandığı İndirimli Kart ile Ücretsiz Kart ve Mavi Kart yüzde 75 zamla 20 liradan 35 liraya çıkarılmıştı. 

ÜCRETSİZ İSTANBULKART NEDİR VE KİMLERE VERİLİR?

Ücretsiz Kart, toplu ulaşımda uygulanan ücretsiz tarifeyi kullanmaya hak kazanmış kişilere veriliyor. Ön yüzünde kişi bilgileri ile fotoğrafının yer aldığı kişisel kart tipidir. 

İSTANBULKART'I NERELERDE KULLANABİLİRİM?

İstanbul’daki şehir içi ulaşımın (Otobüs, Metrobüs, Metro, Marmaray, Deniz taşımacılığı, Teleferik, Tramvay) yanı sıra sosyal alanlardaki harcama ve ödeme işlemlerinizde, ön ödemeli bir kart olarak kullanabilirsiniz.

KAYBOLAN YA DA ÇALINAN ANONİM İSTANBULKART’IMDAKİ BAKİYEYİ NASIL GERİ ALINIR?

Kaybolan veya çalınan anonim İstanbulkart’lar kişiselleştirilmemiş ise bloke edilemez ve kartın mevcut bakiye aktarımı yapılamaz.Kaybolma ihtimaline karşı, anonim İstanbulkart’ınızdaki bakiyenizi güvence altına almak için İstanbulkart’ınızı; https://bireysel.istanbulkart.istanbul/ linki üzerinden üyelik oluşturarak giriş yaptıktan sonra, İstanbulkart’larım seçeneğinden (görselli anlatımı bulunan “kart ekleme prosedürlerini” takip edebilirsiniz.) kolaylıkla kişiselleştirebilirsiniz.
Kişiselleştirdiğiniz İstanbulkart’ınızın kaybolması halinde, İstanbulkart mobil uygulama üzerinden veya ALO 153 Beyaz Masa ile iletişime geçerek kartınızı bloke edebilir ve kayıp kartınızdaki bakiyenin aktarım talebi için, İstanbulkart Başvuru Merkezlerimize başvuru yapabilirsiniz. Bakiye aktarım talebinize istinaden, kayıp kartınızdaki TL bakiye yeni kartınıza 10 gün sonra yüklenecektir.

Haberin Devamı