Ekonomi Halkbank kredi ödemeleri ile ilgili flaş karar! Ertelendi! İşte yeni tarih…

Halkbank kredi ödemeleri ile ilgili flaş karar! Ertelendi! İşte yeni tarih…

Paylaş
Halkbank kredi ödemeleri ile ilgili flaş karar! Ertelendi! İşte yeni tarih…

Yüz binlerce kişi bekliyordu ve beklenen karar geldi. Halkbank kredilerinin ertelendiğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son dakika olarak duyurdu. Erdoğan açıklamasında Halkbank kredi borçlarının ertelendiğini duyurarak 1 Temmuz 2021 tarihine kadar kredi taksit ödemelerinin yapılmayacağını belirtti.

Yüz binlerce kişi bu haberi bekliyordu. Kredi çekip ödemekte zorlananlar için iyi haber geldi. Kredi ödemeleri ertelendi. Halkbank kredileri ödemelerini 1 Temmuz 2021' e kadar erteledi. Birçok kişi hangi kredilerin ertelendiğini araştırmaya başladı. İşte Halkbank kredi ertelemesi ile ilgili detaylar...

Haberin Devamı

HALKBANK KREDİ TAKSİTLERİ 1 TEMMUZ'A ERTELENDİ

TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırılan kredilerin taksit ödemeleri 1 Temmuz 2021'e kadar ertelendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı son açıklamada, "algının olumsuz etkilediği esnaflarımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini bir ay uzatıyoruz. TESKOMB ve Halbank aracılığıyla esnafa kullandırdığımız kredilerin taksit ödemelerini, 1 Temmuz’a kadar erteliyoruz. TESKOMB kefaletiyle kredi kullanan esnaflarımızdan taksit ödemesi yapamayan 240 bin kişinin 1 milyar lira tutarındaki borcu, daha sonra tahsil edilmek üzere, TESKOMB tarafından bankaya ödenmiştir." diye konuştu.

FAİZ İNDİRİMİ

Haberin Devamı

Halkbank tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle veya doğrudan esnaf ve sanatkarlara kullandırılmış olup, bakiyesi 2021'e devreden krediler ile 1 Ocak 2021-31 Aralık 2021 döneminde (bu tarihler dahil) bankacılık usul ve esasları çerçevesinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine (TESKOMB) bağlı bölge birliklerine ortak olan ESKKK'lar kefaletiyle veya ESKKK'ların kefaleti olmaksızın, bankaca doğrudan esnaf ve sanatkarlara kullandırılacak kredilere 1 Ocak 2021-31 Aralık 2021 döneminde (bu tarihler dahil) geçerli olmak üzere faiz indirimi uygulanıyor.

TESKOMB'a bağlı bölge birliklerine ortak olmayan ESKKK'lar kefaletiyle önceki yıllarda yayımlanmış Bakanlar Kurulu kararları doğrultusunda kullandırılmış olup bakiyesi 2021'e devreden krediler için de faiz indirimi yapılıyor.

UYGULANACAK FAİZ İNDİRİMİ MİKTARI

Geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında (el dokuma işleri, bakır işlemeciliği, çini, çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Bakanlıkça kabul edilen) faaliyet gösteren ve "Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi" sahibi esnaf ve sanatkarlara, 2021'de kullandırılacak krediler ile önceki yıllarda kullandırılan kredilerden bakiyesi 2021'e devreden krediler için uygulanacak faiz indirimi yüzde 100.

Haberin Devamı

Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında kredi başvuru tarihi en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkarlara, 2021'de kullandırılacak krediler ile önceki yıllarda kullandırılan kredilerden bakiyesi 2021'e devreden krediler için yüzde 100 faiz indirimi yapılıyor. Bu destekten son 1 yıl içinde ticari faaliyetini veya vergi mükellefiyetini sonlandıranlar faydalanamıyor.