Ekonomi İkinci el araba pazarında Kurban Bayramı hareketliliği!

İkinci el araba pazarında Kurban Bayramı hareketliliği!

Paylaş
İkinci el araba pazarında Kurban Bayramı hareketliliği!

Kurban Bayramı'nda yakınlarını ziyaret etmek ya da tatile gitmek isteyenler bütçelerine uygun araç arayışına girdi. Eskişehir İkinci El Oto Pazarı’nda hareketlilik başladı. Satış alanlarının büyük bölümünü B ve C segmentindeki otomobiller doldurdu.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Eskişehir İkinci El Oto Pazarı’nda hareketlilik başladı.

Haberin Devamı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) 75. Yıl Mahallesi’nde her pazar günü kurulan ikinci el otomobil pazarında Kurban Bayramı hareketliliği başladı. Bayramda yakınlarını ziyaret etmek, bayram tatilini seyahat ederek geçirmek isteyenler bütçelerine uygun araç arayışına girdi. Araç satmak ve satın almak isteyenler satış alanında yoğunluk oluşturdu. Satış alanlarının büyük bölümünü B ve C segmentindeki otomobiller doldurdu. İkinci el oto pazarındaki yoğunluk dron ile havadan görüntülendi.

 “BAYRAM ÜSTÜ OLUNCA PİYASA GAYET HIZLI"

Aracını satışa çıkarmak için Konya’dan Eskişehir’deki ikinci el oto pazarına gelen Fikret Harlar, “Pazar şu anda iyi, temiz araç olursa her zaman satılıyor. Bayram üstü olunca piyasa gayet hızlı. Yaz sezonu başladı. Tatil ve bayram da araya girince fiyatlarda da kıpırdamalar oldu. Her malın bir fiyatı var. Ekspere gösterilmeden araba alınmaz. Çünkü ortalık üçkağıtçı dolu” diye konuştu.

Haberin Devamı

“HAREKETLİLİKLE BERABER ARTIŞ DA OLUYOR”

Bayram öncesi hareketlilikle birlikte fiyatlarda da artış olduğunu aktaran Kerem Bozuyer, “Bayram öncesi hareketli olması güzel ama hareketlilikle beraber artış da oluyor. Araba fiyatları yükseliyor. Araç şu anda ihtiyaç durumunda. Hastane, cenaze veya başka bir şey oluyor, dolmuş ve taksiyle sürekli gidilmiyor. İnşallah fiyatlar bir an önce düşer” ifadelerini kullandı.