Ekonomi İlave tediyeler ne zaman yatacak 2022? İşçilere tediye ödemesi ne zaman yapılacak? Bakan Bilgin açıkladı!

İlave tediyeler ne zaman yatacak 2022? İşçilere tediye ödemesi ne zaman yapılacak? Bakan Bilgin açıkladı!

Paylaş
İlave tediyeler ne zaman yatacak 2022? İşçilere tediye ödemesi ne zaman yapılacak? Bakan Bilgin açıkladı!

İlave tediyeler hakkında açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. “İşçi kardeşlerimizin yanında olacağız” ifadelerini kullanan Bakan Bilgin işçilere tediye ödemesinin ne zaman yapılacağını açıkladı. İşte 2022 ilave tediye ödemesine dair ayrıntılar…

Kurban Bayramı öncesinde kamuda çalışan işçilere ilave tediye müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile ilave tediyelerin ödeneceği belirtildi. Bakan Bilgin de konuya dair açıklamada bulundu. Böylelikle yılda iki taksit şeklinde verilen ilave tediyelerin ilk taksiti bayram öncesi ödenecek…

Haberin Devamı

İLAVE TEDİYELER NE ZAMAN YATACAK 2022?

Yılda iki taksit şeklinde ödenen ilave tediyeler ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Cumhurbaşkanımızın kararıyla işçilerimizin ilave tediyeleri Kurban Bayramı öncesi ödenecektir. Bakanlık olarak her zaman olduğu gibi, Türkiye’mizin geleceği için değer üreten, kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile işçilere tediye ödemesinin ilk yarısı 4 Temmuz Pazartesi günü ikinci yarısı ise 16 Aralık’ta ödenecek.

EK ÖDEME NEDİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.

Haberin Devamı

İlave tediye 52 günlük çıplak ücret tutarında ödenir. Kamu kurumlarında taşeron kadroya alınan işçiler de ek ödemeden yararlanır.