Ekonomi İşsizlik maaşı ne kadar oldu Temmuz 2022? İşsizlik ödeneği yeni asgari ücretle kaç TL? İşsizlik Maaşlarında Artış Belli Oldu!

İşsizlik maaşı ne kadar oldu Temmuz 2022? İşsizlik ödeneği yeni asgari ücretle kaç TL? İşsizlik Maaşlarında Artış Belli Oldu!

Paylaş
İşsizlik maaşı ne kadar oldu Temmuz 2022? İşsizlik ödeneği yeni asgari ücretle kaç TL? İşsizlik Maaşlarında Artış Belli Oldu!

İşsizlik maaşı asgari ücrete yapılan zam nedeniyle Temmuz 2022’de yeniden güncellendi. İşsizlik ödeneği 2022 başında en yüksek 4 bin 260 TL, en düşük ise 2 bin 130 TL olmuştu. Temmuz ayında asgari ücrete yapılan zam ile bu tutarlar değişti. Peki, işsizlik maaşı ne kadar oldu Temmuz 2022! İşsizlik ödeneği yeni asgari ücretle kaç TL? İşte yanıtı…

İşsizlik maaşı çalışanın brüt kazancının yüzde 40’ı kadar bir tutar olarak ödeniyor ve en fazla işsizlik maaşı asgari ücretin yüzde 80’ini geçemiyor. Asgari ücrete yapılan zam ile işsizlik ödeneği tutarında da farklılık meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı asgari ücret açıklamasının ardından işsizlik maaşlarındaki artış belli oldu. İşte temmuz 2022 işsizlik maaşı miktarları…

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 30 ORANINDA ZAM GELDİ

Asgari ücret, 2022 sene başında yapılan yüzde 50,5 oranındaki zam ile 4 bin 250 TL’ye yükselmişti. Ancak enflasyon oranlarındaki artış asgari ücrete ek zam talebini doğurdu. Bir süredir asgari ücrete ek zam yapılacak mı? tartışmaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla son buldu.

Hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu üç gündür devam eden asgari ücret çalışmalarını tamamlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Temmuz Cuma günü yeni asgari ücreti açıkladı. Buna göre yapılan yüzde 30 oranındaki zammın ardından yeni asgari ücret 5 bin 500 TL oldu.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU TEMMUZ 2022?

Asgari ücret yapılan yüzde 30 oranındaki zammın ardından 5 bin 500 TL’ye yükselirken, yeni asgari ücretle birlikte işsizlik maaşı en düşük 2561 lira, en yüksek de 5123 lira olarak ödenecek. İşsizlik maaşından yüzde 0.00759 oranında da damga vergisi kesintisi yapılıyor.

Haberin Devamı

İŞSİZLİK MAAŞI HESAPLAMA

İşsizlik maaşı hesaplanırken günlük işsizlik ödeneği için sigortalı kişinin son dört aylık prime esas kazançları göz önünde bulundurulur. Son dört ay gözetilerek tespit edilen günlük ortalama brüt kazancın %40’ı hesaplanır. İfade edildiği üzere hesaplanan işsizlik ödeneğinin miktarı, aylık asgari ücretin brüt miktarının %80’ini aşamamaktadır. Bunun yanı sıra işsizlik ödeneğinin herhangi bir vergi ya da kesintiye tabi tutulması söz konusu olmayıp sadece damga vergisi ile vergilendirilir.