Ekonomi İstanbul'a on binlerce sosyal konut geliyor

İstanbul'a on binlerce sosyal konut geliyor

Paylaş
İstanbul'a on binlerce sosyal konut geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün İstanbul’da, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesiyle ilgili detay paylaştı.

Sosyal konutta İstanbul’a önemli bir pay ayrılacağını ifade eden Kurum, “81 ilimizde olduğu gibi; İstanbul’umuza yeni on binlerce konut kazandıracağız” dedi. Kurum, projelerden birinin Bağcılar’da olacağını da açıkladı.

Haberin Devamı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,” Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu proje ile ilgili hazırlıklar bitmek üzeredir. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle , yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleri ile ev sahibi yapacağız” dedi.

GENÇLER, YENİ EVLİLER...

Bakan Kurum, “Sayısını Cumhurbaşkanımız müjdeleyecek ama ben şu kadarını söyleyeyim. Yeni sosyal konutlarımızı Bağcılar’a armağan edeceğiz” dedi. Kurum, projedeki kotalarla ilgili “Gençlerimize, yeni evlilere, engellilere, emeklilerimize, şehit ve gazi ailelerimize özel kontenjanlar ayıracağız” diye konuştu.

FİYATLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

Sosyal konutlar yapılınca gayrimenkul fiyatlarının düşeceğini vurgulayan Bakan Kurum, “Bu projeyi duyurmamızla birlikte düşüşe geçmeye başladı. Hem kiralar hem de gayrimenkul fiyatları düşecek. Vatandaşlarımız çok düşük taksitlerle konut sahibi olabilecek” dedi. Sosyal konutta toplamda 1 milyon 170 bin rakamına ulaşıldığını hatırlatan Kurum, “Bundan bir buçuk yıl önce 100 bin sosyal konut yapacağız dedik ve çalışmalarımızı tamamladık, inşaatlarımız sahada sürüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı