Ekonomi İstanbul'da ekmeğe zam geldi! İşte yeni tarife

İstanbul'da ekmeğe zam geldi! İşte yeni tarife

Paylaş
İstanbul'da ekmeğe zam geldi! İşte yeni tarife

İstanbul'da 210 gram ekmek, artık 5 TL'ye satılacak. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, resmi olmayan zam kararını değerlendirdi. Girdi maliyetlerinin arttığını belirten Çetin, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin uygun fiyatlı un satmaya devam etmezse fiyatın 7 TL'ye kadar çıkabileceğini söyledi.

Resmi duyuru yapılmadan fiyatı yakın zamanda 4,5 liraya çıkan 210 gram ekmeğin satış fiyatı 5 lira oldu. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin “Resmi tarifenin üzerinde satış yapmak tabii ki doğru değil ama mevcut satış fiyatlarıyla ekmek üretilemiyor. Zarar eden esnaf üretime devam edebilmek için bizi de pek dinlemiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

"BAZI FIRINLAR EKMEĞİ DAĞITAMIYOR BİLE "

Çetin sözlerine şöyle devam etti:

"Bazı fırınlar, çalıştıracak personel bulamıyor. Çünkü işçi, belli bir ücretin altında çalışmıyor. Ekmeğin fiyatını esnaf yükseltmek istemez zaten, mevcut durumda da satış zor. Zamlandığı zaman satış yapmak daha da zor olacak. Geçen yıl, dağıtıma çıkan araçların kullandığı mazot 6-7 TL'den satılıyordu. Şimdi o da 30 TL oldu. Bazı fırınlar ekmeği dağıtamıyor bile."

RESMİ TARİFENİN TEMMUZDA ÇIKMASI BEKLENİYOR

İstanbul’da 210 gram ekmeğin 4 liradan satılması dahi daha resmi onay almadı. Temmuz ayında resmi tarifenin çıkması bekleniyor. Şu anki resmi tarifeye göre ekmeğin kilosu 14,3 TL iken, yarın yapılması planlanan gayriresmi zamla birlikte ekmeğin kilogramı 20 lirayı aşacak ve ekmeğe son bir yılda yüzde 150 zam gelmiş olacak.

Haberin Devamı

HALK EKMEK 2 LİRADAN SATILACAK

İstanbul’da 5 liradan satılmaya başlanacağı açıklanan ekmek sonra gözler Halk Ekmek'e çevrildi. İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama ise 250 gram halk ekmeğin satışının 2 liradan devam edeceğini bildirdi. Özgen Nama sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, "Biz, 250 gr ekmeği 2 TL’den halkımıza ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.