Ekonomi İstanbul'da otellerde yer bulunamıyor

İstanbul'da otellerde yer bulunamıyor

Paylaş
İstanbul'da otellerde yer bulunamıyor

İstanbul’u bu yılın ilk 3 ayında 2 milyon 904 bin 460 yabancı turist ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl martta 545 bin 608 yabancı turisti ağırlayan İstanbul’a, bu senenin aynı ayında ise yüzde 112 artışla 1 milyon 156 bin 400 turist geldi.

Martta gelen turistler arasında 116 bin 626 kişiyle ilk sırada İranlılar yer alırken, bunu 92 bin 194 ile Almanlar ve 90 bin 394 ile Ruslar izledi. İstanbul martta 192 ülkeden ziyaretçiyi ağırladı.

Haberin Devamı

ZİYARETÇİ İLGİSİ YOĞUN

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul’da ‘en ölü sezon’ olarak nitelendirilen mart ayında otellerin doluluk oranının yüzde 92’yi bulduğunu ve bu oranın salgın öncesi dönemde bile yakalanamadığını söyledi. Şu andaki rezervasyonlara göre mayıs ayında ise İstanbul’da otellerde yer bulunamadığını belirten Avdagiç, “Birçok otel şimdiden dolmuş durumda ve toplam doluluk oranı yüzde 98’lere vardı. Haziran ve temmuz ayı için de bu ilginin devam ettiğini görüyoruz” diye konuştu.

SANAYİDE DE DURUM İYİ

Turizm yüzleri güldürürken, sanayi tarafında da bir sıkıntı olmadığını belirten Avdagiç, istihdam konusunda firmaların iyi gittiğini, küresel çapta yaşanan gelişmeler sonrası her ne kadar iptal edilen siparişler olsa da bunların yerine yenilerinin alındığını söyledi. Avdagiç, “Avrupalılar Uzakdoğu’ya yüksek sipariş vermek yerine riske atmayarak daha küçük miktarlarda ürün alabileceği ülke olarak Türkiye’yi seçiyor. Türkiye’nin fiyat, kalite ve tedarik konusunda çok iyi bir performansı var” dedi.

Haberin Devamı