Ekonomi Kamudaki 560 bin sözleşmeliye kadro geliyor

Kamudaki 560 bin sözleşmeliye kadro geliyor

Paylaş
Kamudaki 560 bin sözleşmeliye kadro geliyor

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin zam pazarlığı için geçen yıl ağustosta taraflar bir araya gelmişti. Uzun süren görüşmeler sonucunda kamu emekçilerinin birçok sorununun çözüme kavuşturulması için görüş birliğine varılmıştı.

Bunlardan biri de toplu sözleşme metnine de giren kamudaki yaklaşık 560 bin sözleşmeli personelin kadroya alınması konusuydu. Bu konunun 2022 yılı içinde çözüme kavuşturulması hedeflenmişti. Beklenen müjdeli haber AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’dan geldi.

Haberin Devamı

EKİMDE MECLİS GÜNDEMİNDE

Akbaşoğlu, “Ekim ayında Meclis açıldığında gündemimize sözleşmeli personelin mali sosyal haklarının ele alınması ve kadro haklarının ele alınması suretiyle yasa ile netleştirilerek daimileştirilmesi söz konusu olacak. Bunun akabinde EYT’li kesimin durumu ele alınarak çözümlenecek. 2023 başında farklı bir Türkiye’ye hep beraber ulaşacağız. 10 ay çalışmak suretiyle, 2 ayı çalışmama ile geçirenler (geçici işçiler), 12 ayın tamamında çalışır duruma gelme düzenlemesini mutlaka gerçekleştireceğiz” dedi.

‘İLK AÇACAĞIMIZ DOSYA’

Geçtiğimiz günlerde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Türkiye’nin emekçileri endişe etmesinler. Türkiye’nin her bir sorunu önümüzde çözülmesi gereken bir dosya olarak duruyor” açıklamasını yapmıştı. Bakan Bilgin, “Bundan sonraki ilk açacağımız dosya üzerinde daha önce çalıştık ama detaylandıracağımız dosya sözleşmeli personel meselesidir. Kamuda sözleşmeli personel istihdam ediliyor. Bu konularda kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alınıyor. Biz isteğe bağlı olarak kadro hakkı vereceğiz. Tüm sosyal meseleleri görev alanı sayıyoruz” demişti.

Haberin Devamı