Ekonomi KDV ve ÖTV indirimi için yarın son gün! KDV ve ÖTV indirimi ne zaman bitiyor? KDV indirimi uzatıldı mı?

KDV ve ÖTV indirimi için yarın son gün! KDV ve ÖTV indirimi ne zaman bitiyor? KDV indirimi uzatıldı mı?

Paylaş
KDV ve ÖTV indirimi için yarın son gün!  KDV ve ÖTV indirimi ne zaman bitiyor? KDV indirimi uzatıldı mı?

Tapu harcı, otomobil, mobilya, konut, motosiklet ve ticari araçlardaki ÖTV ve KDV indirimleri internette merak edilen konular arasında geliyor. Peki, KDV ve ÖTV indirimi ne zaman bitiyor? KDV indirimi uzatıldı mı? İşte KDV ve ÖTV indirimleri ile ilgili detaylar…

Mobilya ve beyaz eşya sektörüne sağlanan KDV ve ÖTV indirimleri sona eriyor. Peki, KDV ve ÖTV indirimi ne zaman bitiyor? KDV indirimi uzatıldı mı? İşte detaylar…

Haberin Devamı

KDV VE ÖTV İNDİRİMLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mobilya ve beyaz eşya sektörlerinde uygulamaya konulan katma değer vergisi (KDV) ve özel tüketim vergisi (ÖTV) indirimleri yarın sona eriyor.

Bakanlık tarafından, ekonominin hareketlenmesi, enflasyonla mücadeleye destek ve kur etkisiyle daralan bazı sektörleri canlandırmak için 6 başlıkta başlatılan ve 30 Haziran’a uzatılan vergi düzenlemelerinden yararlanmak için son gün yarın.

Geçen yılın kasım ayında başlatılan, önce 31 Aralık ve 31 Mart'a kadar uzatılan düzenleme, 30 Haziran'da sona erecek. Uygulamaya göre, mobilya sektöründeki KDV oranı yüzde 18 yerine, yüzde 8 olarak uygulanırken, beyaz eşyadaki ÖTV oranları da sıfır olarak baz alınıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan, konut satışlarında KDV oranı 31 Aralık 2019'a kadar yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanacak. Tapu harçlarında daha önce yüzde 4'ten 3'e indirilen oran yıl sonuna kadar devam edecek.

1600 cc altı motorlu araçlardaki ÖTV'de yapılan 15'er puanlık indirim yıl sonuna kadar devam edecek. Ticari araçlarda KDV oranının yüzde 18 yerine yüzde 1 olarak uygulanması da 30 Haziran'a kadar sürecek.

Motor silindir hacmi 250 santimetreküpü geçmeyen motosikletler ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlardan alınan ÖTV sıfırlanmıştı. Bu uygulama da 30 Haziran'a kadar sürecek.

Römorklar ile diğer römorklar için de KDV oranının yüzde 1 olarak uygulanması 30 Haziran'da sona erecek. Ayrıca motor silindir hacmi 250 santimetreküpü geçmeyen motosikletler ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlardan alınan ÖTV'nin sıfırlanması da 30 Haziran'da son bulacak.

ÖTV VE KDV İNDİRİMLERİ UZATILACAK MI?

Mayıs ayında katıldığı İstanbul Esnaf ve Sanatkarları İftar Programı’ndaki konuşmasında ÖTV’yi sıfırladıklarını hatırlatarak, "Gerekirse önümüzdeki ay sonunda biten bu uygulamanın süresini de uzatabiliriz." demişti. Ancak şu an için ÖTV ve KDV indirimlerinin uzatıldığına dair bir açıklama bulunmuyor.