Ekonomi Kira ve konut fiyatları için açıklama! Bakan Kurum duyurdu

Kira ve konut fiyatları için açıklama! Bakan Kurum duyurdu

Paylaş
Kira ve konut fiyatları için açıklama! Bakan Kurum duyurdu

Kira ve konut fiyatlarıyla ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Kirada da konut fiyatında da gerileme olacak.' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kirada da konut fiyatında da gerileme olacak." dedi.

Haberin Devamı

 Bakan Kurum konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah vatandaşımızı her işte olduğu gibi konut işinde de aç ve açıkta bırakmayacağız. Demir ve çimento maliyetleri gerilemeye başladı. Üretime geçince arz arttı. Talep aynı kalında fiyatlarda geriliyor."

ERDOĞAN: VATANDAŞIMIZI KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ YAPACAĞIZ

Öte yandan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatacaklarını duyurdu. "Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız" diyen Erdoğan, projeyle birlikte son dönemde şikayet konusu olan ev kiralarının da düşmesine yol açacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Haberin Devamı

"TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak ekonomik ve güvenli konut üretiminde bir başarı ortaya koyduk. 1,5 yıl önce de 100 bin konut projemize yoğun talep aldık. Pek çok ilimizde sanayi alanlarını dışarıya taşıyoruz.
Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu projeyle ilgili hazırlıklar bitmek üzere.

Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemelerle yapılacak bu konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacak.

Bu adım, son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların da düşmesine yol açacaktır. Her zaman olduğu gibi bu projede de şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel bir kontenjan ayıracağız.

Ayrıca, ilk defa evlenen gençlerimiz de bu projede kota sahibi olacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla tüm detaylarını milletimize duyuracağımız bu konut kampanyasının şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."