Ekonomi Konutlarda ısı yalıtımı desteği! Bakan Dönmez duyurdu

Konutlarda ısı yalıtımı desteği! Bakan Dönmez duyurdu

Paylaş
Konutlarda ısı yalıtımı desteği! Bakan Dönmez duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, 'Vatandaşlarımıza, binalarının yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere daire başına 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranıyla kredi imkanı getiriyoruz.' demişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den yeni çalışmaya ilişkin son dakika açıklaması geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanımızın açıkladığı "Konutlarda Isı Yalıtımı"na ilişkin Bakanlarımız Nureddin Nebati ve Murat Kurum ile çalışmalarımıza başladık. Hanelerde enerji verimliliğini yaygınlaştıracak kampanya ile hem hane hem de ülke bütçesine önemli katkılar sunacağız inşallah." dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik çalışmalar çerçevesinde enerji verimliliğine büyük önem verildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizdeki yapı stokunun önemli bir kısmının yalıtımsız olması, konutların ısıtılmasında ve soğutulmasında gereğinden fazla enerji kullanımına yol açıyor. Yalıtımlı konut sayısını artırmak için yeni bir çalışma başlatıyoruz. Vatandaşlarımıza, binalarının yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere daire başına 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranıyla kredi imkanı getiriyoruz. Burada enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımız da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız üzerine büyük bir yük düşüyor. Bunu başarmamız lazım. Hem aile bütçesine, hem devlet bütçesine olumlu katkısı olacağına inandığım paketle ilgili detaylar ilgili bakanlıklarımız tarafından kamuoyuna açıklanacak" şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı