Ekonomi Köprü ve otoyol geçiş ücretleri için açıklama! Bakan duyurdu

Köprü ve otoyol geçiş ücretleri için açıklama! Bakan duyurdu

Paylaş
Köprü ve otoyol geçiş ücretleri için açıklama! Bakan duyurdu

Köprü, otoyol geçiş ücretleri ve uçak bileti fiyatlarına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açıklama yaptı. Köprü ve otoyol geçiş ücretleri yılbaşında yenilenecek. Bakan Karaismailoğlu, 'Vatandaşa yük gelmeyecek şekilde bir kısmını bütçeden bir kısmını da vatandaştan almak şekilde sübvanse edebiliriz' dedi. Karaismailoğlu, uçak bileti fiyatlarıyla ilgili de konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köprü, otoyol geçiş ücretleri ve uçak bileti fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu yılbaşında yenilenecek olan köprü ve otoyol geçiş ücretlerine ilişkin olarak, "Vatandaşa yük gelmeyecek şekilde bir kısmını bütçeden bir kısmını da vatandaştan almak şekilde sübvanse edebiliriz. " ifadelerini kullanırken, uçak bileti fiyatlarına ilişkin ise ,"Tavan fiyat konusunda havayolu şirketlerimizin bir artış talebi var. O da değerlendirildi ve kendilerine bildirildi." dedi.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gündeme ilişkin canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bütün çalışma arkadaşlarımızla birlikte özveri içinde çalışıyoruz. 2020'de 2019'un yarısı kadar yatırım yaptık. 2021'in başında uydu ile işe başladık yatırımlarımıza. 2020'nin başında Türksat 5A'yı uzaya gönderdik. Peşinden Türksat 5B'yi uzaya başarılı şekilde fırlattık.

Yüksek hızlı trenlerimizi artırmayı planlıyoruz. Az para ile maksimum fayda sağlayan işler yapmamız lazım. 26 olan havalimanı 56'ya çıktı. 61'de bu iş bitecek. Havalimanı sayımızı 61'e çıkaracağız. 2022'de demiryolu yatırımlarına ağırlık vereceğiz. Önümüzdeki yılın ilk haftalarında Konya-Karaman bağlantısını açmayı planlıyoruz.

Haberin Devamı

KÖPRÜ VE OTOYOL GEÇİŞ ÜCRETLERİ NE OLACAK?

Öncelikle şu konuya girmemiz lazım biz niye bu yap-işlet-devret finans modelini kullanıyoruz. Kuzey Marmara otoyolu gibi projeler kısa sürede bitiyor ve ekonomiye katkı sağlamaya başlıyor. Yapım maliyetinin geri dönüşüne göre belirleniyor. Yıl sonu itibariyle vatandaşa çok yük gelmeyecek şekilde dengelenir. Vatandaşa yük gelmeyecek şekilde bir kısmını bütçeden bir kısmını da vatandaştan almak şekilde sübvanse edebiliriz. Değerlendirme aşamasındayız. Önümüzdeki hafta netleşir. Zaten güncel döviz fiyatlarının sonucunda ortaya çıkıyor.

VERİ İLETİŞİM KAPASİTESİ ARTACAK!

Uzayda şu anda 8 aktif uydumuz var. Veri iletişim kapasitemizi 15 kat artıracak.

UÇAK BİLETİNDE FİYATLAR ARTAR MI?

Havayolu için tavan fiyat konusunda havayolu şirketlerimizin bir artış talebi var. O da değerlendirildi kendilerine bildirildi. Onlar da uygulayacaklardır.

Geçtiğimiz günlerde Antalya'da yapılan havayolu ihalesi de çok kıymetli. Yabancıların bunu görmesi çok önemli. 760 milyon euro bu yatırım. Uzun soluklu bir planlamanın ürünü. Kamu özelleştirme projeleri birilerinin karalamasıyla yok olmayacak. Karla mücadele çalışmalarını 446 merkezden yolları aktif olarak izliyoruz.

ERMENİSTAN'A UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Pegasus hazırlık yapıyor, uçuşlar başlayacak. Karşılıklı uçuşlar önümüzdeki günlerde başlayacak."

Haberin Devamı