Ekonomi Kredide detaylar belli oldu: Altın ve döviz ayrıntısı! 0.99 faizli krediyi kullanmak için...

Kredide detaylar belli oldu: Altın ve döviz ayrıntısı! 0.99 faizli krediyi kullanmak için...

Paylaş
Kredide detaylar belli oldu: Altın ve döviz ayrıntısı! 0.99 faizli krediyi kullanmak için...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs’ta düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında ilk evini alacaklara yüzde 0.99, evin yüzde 50 değeri için döviz ve altın bozduranlara yüzde 0.89 ve inşaat sektörüne özel bir krediden oluşan Konut Finansmanı Projesi’ni açıklamıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı dün kullandırım şartlarını duyurdu. İşte detaylar...

Ev sahibi olmak isteyen herkesi yakından ilgilendiren detaylar... Hazine ve Maliye Bakanlığı, ilk evini alacaklar için düşük faizli konut finansmanını açıklamıştı. Detayları belli oldu.

Haberin Devamı

SADECE BİR KEZ HAK VAR

1-İlk Evim Konut Finansman Paketi: İlk evini alacaklara yönelik pakette kamu bankalarınca birinci el konutlarda uygulanmak üzere 2 milyon lira değerine kadar konutlar için 10 yıl vadeli yüzde 0.99 faizli konut kredisi sağlanacak. Konut değeri bankanın ekspertiz raporuyla tespit edilecek. Başvuru tarihi itibarıyla başvuru sahibinin tamamı kendi adına ya da eşi veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait konutunun bulunmaması gerekiyor.

Başvuru sahibinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı olabilir. Ancak aile içinde bir konutun hisseli olarak tamamı bulunamaz. Başvuru sahibinin üzerinde tapu kaydının yanı sıra açık konut kredisi kaydı bulunmaması gerekiyor. Bu kredi yalnızca bir defa kullanılabilecek.

Haberin Devamı

DÖVİZ, ALTIN HESABI...

2-Genişletilmiş Konut Finansman Paketi: 2 milyon lira değerine kadar birinci ve ikinci el konutları kapsayan, konut değerinin en az yüzde 50’si döviz tevdiat hesabının yahut hurda altının Merkez Bankası’na satımı ile karşılanması şartıyla 10 yıl vadeli yüzde 0.89 faizli konut kredisi verilecek. Bu kredide İlk Evim Konut Finansman Paketi’ndekilere ek olarak şu şartlar aranıyor:

Bu destekten 7 Mayıs 2022 öncesi herhangi bir bankada açılmış olan ve konut kredisine konu edilen konut değerinin asgari yüzde 50’sini karşılayacak düzeyde döviz tevdiat/katılım ve hurda altından dönüşümlü dahil olmak üzere altın mevduat/katılım hesabı bakiyesi bulunanlar yararlanabilecek.

7 Mayıs 2022 tarihinden sonra bu hesaplara yatırılan ilave tutarlar hesaplamaya dahil edilmeyecek. Başvuru sahipleri konut değerinin yüzde 50’lik kısmını altın ve dövizin farklı oranlarda kombinasyonlarıyla krediyi kullanacakları bankaya döviz tevdiat/altın hesaplarını aktararak ve Merkez Bankası’na satışını gerçekleştirerek yapacaklar.

Hangi döviz cinslerine ilişkin hesapların bu paket kapsamına dahil edileceği Merkez Bankası’nca yapılacak düzenlemeyle belirlenecek. Havale sırasında oluşabilecek ilave ücretler için de Merkez çalışma yapacak.