Ekonomi Kurban Bayramı'nda İstanbul'un tadını çıkarın! Müze saatleri...

Kurban Bayramı'nda İstanbul'un tadını çıkarın! Müze saatleri...

Paylaş
Kurban Bayramı'nda İstanbul'un tadını çıkarın! Müze saatleri...

Kurban Bayramı için İstanbul'dan çok sayıda vatandaş tatil bölgelerine ve memleketlerine akın etti. Tatile gidemeyecek olan İstanbullular için ise en güzel zaman bayramlar… İstanbullular bayram tatili boyunca İstanbul’un ve yakın bölgelerin keyfini çıkarabilecek. Bayram boyunca açık olan müzeler ziyaret edilebilecek.

 Bayram tatilini İstanbul’da geçirecek olanlar bayram tatili boyunca İstanbul’un ve şehre yakın bölgelerin keyfini çıkarabilecek.Ayrıca İstanbul’dan günübirlik ya da birkaç günlük seyahat için de yakın bölgelerde birçok seçenek bulunuyor. Yakın bölgeler olarak Maşukiye, Sapanca, Mudanya, Abant, Kefken, Ağva, Cumalıkızık tercih edilen bölgeler arasında ön plana çıkıyor. Kıyı tatili olarak da Silivri, Karasu, Kerpe, Yalova şehre yakın olarak en çok tercih edilen bölgelerin başında geliyor.

Haberin Devamı

MÜZE SAATLERİNE DİKKAT!

Bayramda müze gezmek isteyenlerin saatlere dikkat etmesi gerekiyor. Dini bayramlarda arife günü ve bayramın birinci günü bazı müzeler kapalı oluyor. Yanı sıra bayramın üçüncü günü pazartesi gününe denk geldiği için de kapalı olan müzeler bulunuyor. Bu nedenle gitmeden önce açılış gün ve saatlerine bakmakta fayda var. Bayramın ilk günü ise bazı müzeler kapalıyken bazıları da öğle saatlerinde ziyaretçilerine kapılarını açacak.

İstanbul’da gezilebilecek müzeler arasında Dolmabahçe Sarayı, Miniatürk, Oyuncak Müzesi, Rahmi Koç Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Pera Müzesi yer alıyor. Müzelerin yanı sıra Fener Balat, Galata, Kuzguncuk gibi bölgelerde de vakit geçirmek mümkün. İstanbul’un lezzetlerini tatmak isterseniz eğer Eminönü’ne gidip balık ekmek yiyip turşu suyu içebilir, daha sonra da Boğaz Turu yapıp martılara simit atabilirsiniz. Boğaz Turu yapmak istemezseniz eğer Eminönü’nden yürüyerek Gülhane Parkı’na gidip ağaçların serinliğinde vakit geçirebilir daha sonra da Sultanahmet’te köfte yiyebilirsiniz. Anadolu yakasında Kadıköy’ün midye, balık gibi sokak lezzetlerini tadıp Moda sahilinde oturup denizin keyfini de çıkarabilirsiniz. Üsküdar’da da Kız Kulesi manzarası eşliğinde sahilde çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

ADALAR'IN KEYFİNİ ÇIKARIN

İstanbul’da gezilecek bölgelerin başında ise Tarihi yarımada geliyor. Eminönü, Sirkeci ve çevresi, Topkapı Sarayı ve çevresi, Ayasofya, Sultanahmet Camii ve çevresi, Beyazıt, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı ve çevresi, Fatih, Edirnekapı bölgeleri sahip olduğu tarihi güzellikleri nedeniyle çok fazla ziyaret ediliyor. İstanbul’un en işlek caddelerinden olan İstiklal Caddesi’nden yürüyerek Galata Kulesi’ne ulaşabilir, kuleyi ziyaret edebilirsiniz. İstanbul’un yanı başındaki Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada yabancı turistin yanı sıra yerli turistin de gözde mekanları arasında yer alıyor. Adalarda daha çok vakit geçirmek adına yola erkenden çıkmanızda fayda var. Buralardaki mesire alanlarında piknik yapmanız da mümkün. Öte yandan adalarda bisiklet kiralayabilir, yürüyüş yapabilir, denize de girebilirsiniz.

Haberin Devamı

DENİZE GİDEBİLİRSİNİZ

İstanbul’da yer alan Menekşe, Güneş, Caddebostan plajları da günübirlik denize girmek isteyenlerin tercihi oluyor. Yanı sıra günübirlik denize girmek isteyenler için Kilyos, Ağva, Riva, Şile, Şarköy, Karasu gibi yerler de tercih edilebiliyor.