Ekonomi KYK faizleri silinecek mi? Bakan Kasapoğlu'ndan milyonlarca kişiyi heyecanlandıran sözler

KYK faizleri silinecek mi? Bakan Kasapoğlu'ndan milyonlarca kişiyi heyecanlandıran sözler

Paylaş
KYK faizleri silinecek mi? Bakan Kasapoğlu'ndan milyonlarca kişiyi heyecanlandıran sözler

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 'KYK faizleri silinecek mi?' sorusuna yanıt verdi. 'Çalışmalarımız hazır.' diyen Kasapoğlu, 'Kabine toplantısında konuyu ele alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaşacak.' ifadelerini kullandı. Kasapoğlu ayrıca, gençlere yurt müjdesini verdi. Yaz aylarında ücretsiz olarak faydalanabilecekler. İşte Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları...

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 81 ilde belirlenen yurtlarda gençlerin yaz aylarını etkin şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilecek projenin detaylarını açıkladı. Kasapoğlu, 'KYK faizleri silinecek mi?' sorusuna yanıt verdi.

Haberin Devamı
Bakan Kasapoğlu'ndan 'KYK borcu' açıklaması Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 'KYK faizleri silinecek mi?' sorusuna yanıt verdi. 'Çalışmalarımız hazır.' diyen Kasapoğlu, 'Kabine toplantısında konuyu ele alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaşacak.' ifadelerini kullandı. Kasapoğlu ayrıca, gençlere yurt müjdesini verdi. Yaz aylarında ücretsiz olarak faydalanabilecekler. İşte Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları...

 Bakan Kasapoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

Gündemimizde bugün gençlerimize bir müjde ve detayları olacak. Biliyorsunuz yaz dönemindeyiz ve bu dönemin başlangıcında geçtiğimiz Kabine toplantısı sonrası  Cumhurbaşkımızın gençlere müjdesi olmuştu. 18-25 yaş arası gençlere önemli bir müjdeydi. Yurtlarımız... Pandemide bunu gördük. Karantina uygulamasını başarılı şekilde uygulayan ülkeydik. Bu yurtlar sadece öğrencilerin değil gerektiğinde tüm evlatların. Bu yaz yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Bu kapsamda gençlerimiz seyahat etsin istiyoruz. 15 Temmu- 1Eylül tarihleri itibarıyla gençlerimiz nereyi gezmek istiyorlarsa ücretsiz konaklamayı onlara sağlayacağız. Bu uygulamadan faydalanacaklar.

Haberin Devamı

"GENÇLİK KAMPLARI DA GENÇLERİMİZİN EMRİNDE"

İster seyahat isterlerse "444 0 472 ALO GSB Hattı" buradan rezervasyon yapabilecekler. Şehirlerimizde farklı farklı rotalar çizebilirler. İnanıyoruz ki Anadolumuzun güzide zenginlikleri tekrar farkına varma adına gençlerimiz bu yaz birlikte yaşayacaklar. Gençlik kamplarımız da gençlerimizin emrinde. Gençlerimiz yeter ki talep etsinler, istesinler. Biz bakanlık olarak hükümet olarak devlet olarak gençlerimizin yanında her anlamda olmaya devam edeceğiz.

Bir seyahat tecrübesine, bir seyahat birlikteliğimize davet ediyorum. Zaman zaman sizleri bilgilendireceğiz. Zaman zaman genç arkadaşlarımızı bu çalışmalara, katılımcı ruh en önemli hizmet felsefemiz. Gençlerimizle birlikte karar vererek, uygulayarak ve geliştirerek hizmet çıtamızı yükselterek gençlerimizin mutluluğunu büyütmek var. Bu ruhla bu doğrultuda sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu güzel tabloyu güçlendirmeye devam edeceğiz.

81 il ve her ilde 3'er gün konaklama süreci var. Diyelim ki Kilis'ten başladılar, diğer il Gaziantep olabilir, Maraş olabilir veya Muğla olabilir.

KYK BORÇLARINA MÜDAHALE EDİLECEK Mİ?

Bir faiz uygulaması değil. Kanunda var olan bir enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç. Gençlerimizi bu anlamda biz hiçbir zaman mağdur etmedik. Bizim hizmet anlayışımızda her bir vatandaşımız olduğu gibi hiç bir mağduriyete edilemeyecek kadar önemli. Bakanlık olarak en detaylıca çalıştık. Hiçbir zaman hiçbir gencimizi mağdur etmediğimiz gibi gençlerimizin mutlu olması için adımlarımızı atacağız. Çalışmalarımız hazır. Kabine toplantısında konuyu ele alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaşacak.

Haberin Devamı