Ekonomi Mayıs ayı Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? KÇÖ ödemeleri Haziran için bugün yatacak mı?

Mayıs ayı Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? KÇÖ ödemeleri Haziran için bugün yatacak mı?

Paylaş
Mayıs ayı Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? KÇÖ ödemeleri Haziran için bugün yatacak mı?

Mayıs ayı kısa çalışma ödeneğinin ne zaman yatacağına ilişkin heyecanlı bekleyiş devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve tarih vermişti. Bakanın verdiği tarihin gelmesiyle “KÇÖ ödemeleri Haziran için bugün yatacak mı?" araştırmaları da yoğunlaştı.

Koronavirüs nedeniyle iş yerlerinden kısa çalışma ödeneği alan milyonlarca çalışan Mayıs ayı ödemelerinin yatacağı tarihi bekliyordu. Yapılan açıklamanın ardından gözler Bakan Bilgin işaret ettiği güne çevrildi. Geçtiğimiz dönemlerde ayın ilk haftasında yatan KÇÖ’nün Haziran ayı için de aynı şekilde olacağı ifade edildi…

Haberin Devamı

MAYIS AYI KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Kısa çalışma ödeneği alan pek çok çalışan ücretlerin ne zaman yatacağını merakla bekliyordu. Konuyla ilgili açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin, mayıs ayı kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerinin 4 Haziran’da hesaplara yatırılacağını söyledi.

Bakan Bilgin aynı zamanda mayıs ayı kısa çalışma ödeneklerinin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını kaydetti.

KÇÖ ÖDEMELERİ HAZİRAN İÇİN BUGÜN YATACAK MI?

Bakan Bilgin’in açıklamasına göre Mayıs ayı kısa çalışma ödeneği Haziran ayı içinde bugün yatacak.