Ekonomi Memur ve emekliye temmuzda ne kadar zam yapılacak? Memur ve emekli memur maaş zammı ne zaman açıklanacak?

Memur ve emekliye temmuzda ne kadar zam yapılacak? Memur ve emekli memur maaş zammı ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Memur ve emekliye temmuzda ne kadar zam yapılacak? Memur ve emekli memur maaş zammı ne zaman açıklanacak?

Memur ve emekliye, toplu sözleşme kuralları gereğince temmuz ayında zam yapılacak. Geçtiğimiz yıl imzalanan 6. dönem toplu sözleşme kararlarına göre, memur ve emekli maaş zammına ilişkin oranlar belli olmuştu. Şimdi milyonlarca memur ve emekli temmuz ayında yapılacak zammın ne kadar olacağı ve ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Memur ve emekliye ocak ayında yapılan zammın ardından şimdi temmuzda yapılacak zam beklenmeye başlandı. Toplu sözleşmede anlaşılan oranların yanı sıra memur ve emeklilerin maaşlarına enflasyon farkı kadar zam yapılacak. Peki, Memur ve emekli memur maaş zammı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

Haberin Devamı

MEMUR VE EMEKLİYE TEMMUZDA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Memur ve emekliye yapılacak zam ile ilgili karar 2022 yılında alınmıştı. 2021 Haziran ayında gerçekleşen 6. dönem toplu sözleşme kararlarına göre, memur ve emekli maaşlarına 2022'nin ilk yarısı için yüzde 5 + enflasyon farkı, 2022'nin ikinci yarısı için yüzde 7 + enflasyon farkı, 2023'ün ilk yarısı için yüzde 8, 2023'ün ikinci yarısı için yüzde 6 oranında zam yapılması planlanıyor.

Bununla birlikte, sene başında açıklanan enflasyon oranları ile birlikte memur ve emekli maaşlarına yüzde 23,65 oranında zam yapıldı. Asgari ücrete yapılan yüzde 50,5 oranındaki zammın ardından memur ve emeklide ek zam ümidi doğarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 5 olan zam oranının yüzde 7,5’a yükseltildiğini ve en düşük emekli maaşını 1500 liradan 2500 liraya çıkardıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Memur ve emekliye temmuz ayında toplu sözleşme kapsamında anlaşılan yüzde 7 oranında yapılacak. Bununla birlikte enflasyon oranlarının yüzde 3’ü geçmesi halinde aradaki fark memur ve emeklinin maaşına zam olarak yansıtılacak.

MEMUR VE EMEKLİ MEMUR MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Memur ve emekli memur maaş zammının belli olabilmesi için ilk 6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanması gerekiyor. Bununla birlikte, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu 30 Mart’ta yaptığı açıklamasında “Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz’da memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak.” ifadelerini kullandı…