Ekonomi Memura şimdiden yüzde 8.94 fark

Memura şimdiden yüzde 8.94 fark

Paylaş
Memura şimdiden yüzde 8.94 fark

Milyonlarca emekli ve memurun maaşını ilgilendiren enflasyon verileri dün açıklandı. Buna göre, maaşlarda toplu sözleşmeye ek şimdiden yüzde 9’a yakın fark oluştu.

Yeni yılla birlikte memur ve emeklinin maaşlarına yapılacak zamlar belli olmuştu. Buna göre; memur ve emeklisi yüzde 5 toplu sözleşme zammına eklenen yüzde 2.5’lik artışla yüzde 30.95 zam almıştı. SSK ve Bağkur emeklisinin zam oranı yüzde 25.46 olmuştu. Buna ilave olarak en düşük emekli maaşı da 1.500 liradan 2 bin 500 liraya yükseltilmişti.

Haberin Devamı

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI

Zamlar her yıl ocak ve temmuz döneminde son 6 aylık enflasyona göre netleşiyor. Bunun dışında memur ve memur emeklisinin alacağı garanti zam da toplu sözleşme görüşmeleriyle belirleniyor. Geçen yıl bu rakamlar belirlenmişti. Bu kapsamda memur ve memur emeklisi temmuzda da yüzde 7 toplu sözleşme zammı alacak.

YÜZDE 7.5’I AŞAN ORANDA

Enflasyon ocakta yapılan yüzde 7.5’luk zammı ne kadar geçerse o kadar da fark yansıtılacak. Yükselen maliyetlerin etkisiyle enflasyon ocak ve şubatta kümülatif bazda yüzde 7.5’i aşmış durumda. Ocakta yüzde 11.1 olan aylık enflasyon şubatta yüzde 4.81 olarak gerçekleşti. Böylece son 2 aylık enflasyon yüzde 16.44 oldu ve şimdiden yüzde 8.94 zam farkı (16.44-7.5=8.94) oluştu.

Haberin Devamı

SSK VE BAĞKUR’LU IÇIN RAKAMLAR

SSK ve Bağkur emeklisi de eğer enflasyon temmuza kadar eksi çıkmazsa şu anki rakamlara göre en az yüzde 16.44 zam alacak. Mart, nisan, mayıs ve haziran ayları enflasyonları şu anki rakama eklenecek ve memur ve emekliler için yılın ilk 6 ayında enflasyon farkı kesinleşmiş olacak.