Ekonomi Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? TCMB 2022 Ekim ayı faiz kararı ne olur?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? TCMB 2022 Ekim ayı faiz kararı ne olur?

Paylaş
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? TCMB 2022 Ekim ayı faiz kararı ne olur?

Merkez Bankası faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor Yurt dışında birçok merkez bankası faiz artırımına giderken, TCMB ağustos ve eylül aylarında faiz indirimine imza atıştı. Şimdi gözler 2022 ekim ayı faiz kararının ne olacağına çevrildi. İşte Merkez Bankası faiz toplantısı tarihleri ve TCMB 2022 Ekim ayı faiz beklentisine ilişkin detaylar…

Merkez Bankası faiz kararı en son 22 Eylül’de açıklanmış, politika faizi 100 baz puan düşürülerek yüzde 13’ten yüzde 12’ye indirilmişti. Faiz kararı öncesinde ekonomi uzmanlarının büyük çoğunluğu faizlerin sabit kacağı yönünde bir beklentiye sahipti. Ekim ayının ilk yarısı tamamlanırken, Merkez Bankası faiz kararının ne zaman açıklanacağı ve faiz kararının ne olacağı merak konusu oldu…

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA AÇIKLANACAK?

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu başkanlığında gerçekleşen Para Politikası Kurulu toplantısı 20 Ekim 2022 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Merkez Bankası faiz kararı toplantının gerçekleştiği gün saat 14.00’de açıklanacak.

TCMB 2022 EKİM AYI FAİZ KARARI NE OLUR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D-CNN Türk canlı yayınında yaptığı ekonomi değerlendirmesinde “Bir defa ben enflasyondan önce faize bakıyorum. Faiz noktasında yüzde 12'ye indirdik. Buradan tüm yatırımcılara çağrımı yine yapıyorum. Eğer yatırımcıysan kamu bankaları başta olmak üzere, şu an faiz yüzde 12'ye indi. Bundan sonra yukarı çıkma yok, daha da aşağı inecek. Bu enflasyonu da indirecek. Bir yatırımcı neyi arar? Yapacağı yatırımda düşük faiz arar. Düşük faizle yatırımını yap, ülkenin büyümesine katkı sağla” dedi.

Haberin Devamı

“Yıl sonunda temennim faizi tek hanelere indirmeliyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

ABD'nin faiz artırımı dediğiniz nedir? Ne kadar bir oran? Ciddi bir oran yok. Şu anda diyelim ki ABD'de faiz artırımı yüzde 6 olabilir. Avrupa'ya geliyorsunuz, orada da yüzde 4-5. Son toplantıda Para Piyasası Kurulu faizi yüzde 12'ye indirdi. Temennim odur ki bir sonraki toplantıda yine indirerek, yıl sonunda tek hanelere indirmeliyiz.