Ekonomi Milliyet ve Vatan için Demirören - Karacan ortaklığıyla anlaşıldı

Milliyet ve Vatan için Demirören - Karacan ortaklığıyla anlaşıldı

Paylaş
Milliyet ve Vatan için Demirören - Karacan ortaklığıyla anlaşıldı

Doğan Gazetecilik A.Ş, Milliyet ve Vatan gazetelerinin varlık satışı ile ilgili olarak KAP'a özel durum açıklaması yaparak satış anlaşmasını duyurudu

Doğan Gazetecilik A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şöyle:

Haberin Devamı

"Şirketimiz bünyesinde yayınlanmakta olan Milliyet Gazetesi'ne ait tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adlarının (www.milliyet.com.tr) KDV dahil 47.960.000,-ABD Doları bedel üzerinden Şirketimizin 129.000.000,-TL sermayesinde %99,99 oranında pay sahibi olduğu ve bünyesinde Vatan Gazetesi'nin tüm marka ve isim hakları ile İnternet Sitesi alan adlarını barındıran Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş.'de sahip olduğumuz beheri 100,-TL nominal değerli 1.289.996 adet hisse senetlerinin tamamının 26.000.000,-ABD Doları bedel üzerinden, Demirören ve Karacan Grubu'nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.'ye satışı konusunda, bu akşam Şirketimiz ile DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş. arasında genel esaslarda mutabakat sağlanmıştır.

Haberin Devamı

Hisse devir sözleşmesinin imzalanmasını takiben ayrıca detaylı açıklama yapılacaktır."

Cnbc-e'ye konuşan Ömer Karacan ise Milliyet ve Vatan'ı almak için Demirören ile yüzde 50 ortak olduk" açıklamasını yaptı.

Milliyet Gazetesi Aydın Doğan’la büyüdü

Ali Naci Karacan tarafından kurulan Milliyet Gazetesi 3 Mayıs 1950 yılında okuyucularıyla buluştu. 61 yıldır yayın hayatına devam eden Milliyet, 32 yıldır Aydın Doğan’ın kurduğu Doğan Grubu bünyesinde bulunuyordu. Doğan Gazetecilik’in yüzde 28.6’sı halka açık bulunuyor.

Vatan Gazetesi 2002 yılında kuruldu

Vatan Gazetesi 2 Eylül 2002 tarihinde yayın hayatına başladı. Vatan, 9 yılda Türkiye’nin önde gelen günlük gazeteleri arasına girmeyi başardı. Türkiye Basın Okurluk Araştırması sonuçlarına göre, genç yetişkin okur kitlesiyle dikkat çekiyor.

Dedesinin gazetesine dönüyor

Milliyet Gazetesi, Ali Naci Karacan tarafından 3 Mayıs 1950 yılında kurulmuştu. İlk yılların yazı kadrosunda Refik Halit Karay, Bedii Faik, Tarık Buğra, Peyami Safa, Refi Cevat Ulunay gibi efsane isimler yer alıyordu. 20 Temmuz 1979’da Milliyet’i Aydın Doğan satın aldı. 1990’lı yıllara gelindiğinde Milliyet, tiraj kaygısı olmayan “Güvenilir Gazete” imajı ile okurunun karşısına çıkmıştı.

Number One grubunun sahibi Ali-Ömer Karacan kardeşler, Milliyet’in kurucusu ve ilk sahibi Ali Naci Karacan’ın torunları. Milliyet Gazetesi’nin o yıllardaki Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi’nin suikaste kurban gitmesinin ardından Karacan Ailesi gazetecilik işinden uzaklaşmıştı. Ercüment Karacan’ın çıktığı gazetecilik işine üçüncü kuşak Ali-Ömer Karacan kardeşler dedelerinin kurduğu gazeteyi alarak geri dönüyor.

Haberin Devamı

Demirören Grubu LPG sektörünün en büyüklerinden biri

Erdoğan Demirören, 1938 İnegöl doğumlu. Sirkeci’de Oto Yedek Parça İthalatı ve Pazarlaması konusunda faaliyet gösteren Kolaylık Oto Müessesi’nin kurucusu Babası Şükrü Demirören`in 1957 yılında vefatı sonucu, genç yaşta aile işlerini devraldı. Erdoğan Demirören’in halen Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Şirketler Grubu, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibi.

Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye’nin en büyük grupları arasında bulunuyor. Ayrıca piston üretimi de yapan grup, Özel Ata Lisesi’nin de sahibi. Yıldırım Demirören ise 1964’de İstanbul’da doğdu. Babası Erdoğan Demirören’in izinden giden Yıldırım Demirören, 2004’ten buyana Beşiktaş Kulübü’nün Başkanlığını da yapıyor.

Haberin Devamı

Karacan kardeşler radyo ve TV patronu

Ali Karacan’ın çocukluğu ve ilk gençlik yılları Milliyet Gazetesi’nde geçti. Dede Ali Naci Karacan’dan sonra Milliyet Gazetesi Ali’nin babası Ercüment Karacan’a miras kalmış, gazete daha sonra Aydın Doğan’a satılmıştı. 1957 doğumlu Ali Karacan, Galatasaray Lisesi mezunu. Ali Karacan’ın kardeşi Ömer Karacan ise Robert Kolej mezunu ve Londra’da medya eğitimi aldı.

Ömer Karacan, 1992’de Londra’da yayına geçen hit müzik formatlı radyosu Number One FM’i kurdu. Number One FM’den sonra Number One TV’yi ve Radyo Klas’ı da yayın hayatına geçirdi.

Meşaleyi 32 yıldır gururla taşıdık

Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Milliyet ve Vatan gazetelerinin satışını çalışanlara dün bir e-posta ile duyurdu. Hanzade Doğan Boyner, çalışanlara gönderdiği açıklamada özetle şunları söyledi:

“Doğan Yayın Holding’in yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde Milliyet ve Vatan gazetelerinin satışına karar verildi. Sözlü mutabakata varılan şartların anlaşmaya bağlanması ve yasal izinlerin alınması sonrasında satış işlemi sonuçlanacak. Gazetelerimizin iş dünyasının tanınmış gruplarından Demirören Ailesi ve Milliyet’in kurucuları Karacan Ailesi ortaklığında alınması bizleri mutlu etti.

Haberin Devamı

Doğan Ailesi olarak, 32 yıldır Milliyet meşalesini büyük bir gururla taşıdık. Milliyet’in temsil ettiği değerlerin ülkemiz için çok önemli olduğuna inandık ve bu değerlerden ödün vermedik. Her zaman Milliyet’i ailem olarak gördüm. Vatan gazetesi de 2002 yılında başladığı yayın hayatında, gazetecilik olarak büyük başarılar gösterdi. Milliyet ve Vatan’ın yeni sahiplik yapısı altında yayınlarını başarı ile sürdüreceklerine gönülden inanıyoruz.”