Ekonomi Müsilajla mücadele etmeyen belediyeye ceza

Müsilajla mücadele etmeyen belediyeye ceza

Paylaş
Müsilajla mücadele etmeyen belediyeye ceza

Müsilaj ve imara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda kabul edildi.

Arıtılmış atık suyu yeniden kullanan kuruluşlara da bazı avantajlar getiren 31 maddelik kanun teklifine göre, başta Marmara Denizi olmak üzere, Marmara Havzası’ndaki illere İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurma zorunluluğu getiriliyor. Bu kapsamda tesis kurma yetkisi ise belediyelere veriliyor. Tesis kurmayanlara idari ceza uygulanacak. Denizi temizlemeyen belediyelere, suç duyurusu yapılabilecek.

Haberin Devamı

BİNALARA KİMLİK

Tekliften diğer maddeler şöyle:

Sanayi atıklarının denize ulaşmasını önlemek amacıyla altyapılar oluşturulacak. Sanayi tesislerine kirlilik oluşturmama konusunda uyarılar getirilecek ve uymayanlara yaptırım uygulanacak. Tamamlanan yapıların izlenmesini kolaylaştırmak için bina kimlik sertifikası uygulaması getirilecek.

Bina kimlik sertifikası alan yapılar, 5’er yıllık periyotlarla yapı denetim kuruluşlarınca denetlenecek.

Mahalli idarelerin Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştireceği projelerin hayata geçirilmesi, herhangi bir aksaklık olmaması için blokajlı banka hesabı sistemi kurulacak.

Tarımsal desteklemelerden yararlanmak için başvuruda bulunduğu halde, meri mevzuat uyarınca bazı gerekçelerle bunlardan yararlanamayanlara, gerçek üretim yaptığının tespiti halinde hak ettikleri destekleme ödemeleri yapılacak.

Haberin Devamı