Ekonomi Öğrenci affı müjdesini Erdoğan duyurmuştu, kimler faydalanacak?

Öğrenci affı müjdesini Erdoğan duyurmuştu, kimler faydalanacak?

Paylaş
Öğrenci affı müjdesini Erdoğan duyurmuştu, kimler faydalanacak?

Öğrenci affı için kollar sıvandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'öğrenci affı' müjdesinin ardından gözler yeni düzenlemeye çevrildi. Öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affından kimler yaralanacak ve şartları neler? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'öğrenci affı' müjdesinin ardından gözler düzenlemenin ayrıntılarına çevrildi. Teklifle, 4 milyondan fazla öğrenci için yeni bir fırsat doğacak. Peki af kimler kapsayacak, şartları ne olacak? Öğrenci affı için kollar sıvandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, yeni düzenlemenin kapsamı da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Teklif üniversite öğrenimi yarım kalan 4 milyondan fazla öğrenciyi etkileyecek. Bunun içinde açık öğretimde dönem kaydını yenilemeyen 1 milyon 848 bin, bölüm değişikliği yapan 839 bin, azami öğrenim süresinin dolması nedeniyle mezun olamayan 594 bin 530, sahte belge sebebiyle kaydı iptal edilen 380 bin, KHK ile yükseköğretim kurumu kapatılan 61 bin 155 öğrenci de bulunuyor.

Erdoğan'dan 'öğrenci affı' müjdesi: Meclis'e sunuyoruz! Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 'Tüm gençlerimize bir müjde vermek istiyorum.' diyen Erdoğan, 'Kamuoyunda öğrenci affı diye bilinen teklifi önümüzdeki günlerde meclisimizin takdirine sunuyoruz.' ifadelerini kullandı. TÜSİAD'a çok sert tepki gösteren Erdoğan, 'Ey TÜSİAD'ın başına gelen beyefendi, dış politikada bize ders veremezsin. Önce haddini bil. TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. ' dedi.

AF KAPSAMINA GİRECEKLER

TRT Haber'de yer alan habere göre; ayrıca disiplin cezası alan, yatay geçiş yapan, lise diploması olmadığı için geçici kayıt yaptırıp diplomalarını getirmeyenler ile denklik lisans tamamlaması sona erenler de af kapsamına girebilecek.

TERÖRDEN HÜKÜM GİYENLER FAYDALANAMAYACAK

Düzenleme için 2018 yılındaki öğrenci affının temel alınması planlanıyor. Buna göre, terör suçundan hüküm giyenler aftan yararlanamayacak. Terör örgütlerine veya milli güvenliğe karşı faaliyette bulunanlarla iltisaklı ve irtibatlı olması nedeniyle üniversiteyle ilişiği kesilenler aftan muaf tutulacak.

Haberin Devamı

YÖK ile çalışmaların tamamlanmasının ardından af düzenlemesinin Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.