Ekonomi Düğünlerin gözdesi gram altın oldu

Düğünlerin gözdesi gram altın oldu

Paylaş
Düğünlerin gözdesi gram altın oldu

Yılbaşından bu yana yüzde 22 kazandıran altına olan yoğun talep nedeniyle bazı bankalarda açtırılan altın hesaplarına, limitler dolduğu için alım yapılamıyor. Düğünlerin vazgeçilmezi çeyrek altının tahtı ise sallanıyor

Yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 22 artış gösteren en güvenli liman altına yönelik yatırımların artması nedeniyle bazı bankalarda açtırılan altın hesaplarına, limitler dolduğu için alım yapılamadığı bildirildi

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, son dönemlerde yaşanan yükselişle birlikte gramı 90 liraya ulaşan altın, yatırımcıların birinci tercihi olmayı sürdürüyor.

Birçok kişi, birikimlerini, önümüzdeki günlerde de artışını sürdürmesi beklenen altına yapıyor. Altına dönük bu yönelme, sadece kuyumcularda doğrudan satın alımıyla değil bankalar aracılığıyla da oluyor. Bankalarda altın hesapları açtıran vatandaşlar, tasarruflarını burada değerlendiriyor.

En güvenli liman olarak nitelendirilen altına yönelik yatırımların artması, bazı bankalarda açtırılan altın hesaplarına, limitler dolduğu için alım yapılamıyor. İnternet bankacılığıyla hesabına altın almak isteyen vatandaşlar "Bankamızın limiti dolduğu için işlem yapamıyoruz. Daha sonra tekrar deneyiniz’ şeklinde uyarılarla karşılaşıyor.

Haberin Devamı

Bankaların yetkilileri, gram altın limiti dolduğu için alım yapılamadığını belirterek, "Genellikle alım yapılıyor, satış olmuyor. Satış olduğunda alım yapılabilir" dedi.

-DÜĞÜNLERİN GÖZDESİ GRAM ALTIN OLDU-

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, global krizin etkisi ve özelikle Avrupa’da yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle yatırım açısından dövize güven olmadığını söyledi.

Türkiye’deki ekonomiye ilişkin bazı açıklamaların da altına yönelişi artırdığını dile getiren Şen, şunları kaydetti:
"Çeyrek altının yükselmesi nedeniyle düğünlerde hediyelik olarak gram altını gözde yaptı. Birçok kişi, çeyrek yerine gram altını tercih ediyor. Gram altın, geçen yılki çeyrek altın fiyatlarında satılıyor. Bunu da bulamayanlar, damat ve geline nakit para takıyor."

Şen, altının yılbaşından bu yana yüzde 22 artış gösterdiğini belirterek, "Biraz parası birikimi olan altın alıyor. Bankaların limitlerinin dolmasını da buna bağlıyoruz" diye konuştu.

Zafer Akpınar - AA