Ekonomi Piyasaların gözü ABD'den gelecek kritik verideydi! Az önce açıklandı

Piyasaların gözü ABD'den gelecek kritik verideydi! Az önce açıklandı

Paylaş
Piyasaların gözü ABD'den gelecek kritik verideydi! Az önce açıklandı

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıkladı. Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 8,3 oldu. 4O yıllık zirveden dönen enflasyon Mart ayında yüzde 1,2 oranında yükselirken; yıllık bazda ise yüzde 8,5 olarak gerçekleşmişti.

Dayanıklı tüketim mallarındaki fiyat düşüşleri ve Çin'deki salgın önlemlerinin enerji fiyatlarının soğumasına yol açması nedeniyle ABD'de enflasyon 40 yıllık zirveden geriledi.

Haberin Devamı

Ülkede Nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 8,3 olarak açıklandı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi ABD'de Nisan ayında tüketici fiyatlarındaki artışın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 olması yönündeydi.

Mart ayında TÜFE yüzde 8,5 artışla son 40 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşmişti.

Fed Mayıs toplantısında 2000 yılından beri ilk kez 50 baz puanlık faiz artırımı yapmıştı. Başkan Jerome Powell Haziran ve Temmuz toplantılarında da faiz oranlarında 50'şer baz puanlık artışın masada olduğu sinyalini vermişti.

ALTININ ONS FİYATI DÜŞTÜ

Altının ons fiyatı ABD enflasyon verisi öncesi 1850 dolar seviyesinde hareket ederken, veri sonrası değer kaybına yönelerek 1837 dolara kadar geri çekildi.

Haberin Devamı