Ekonomi Sağlık borçlarının bir kısmı siliniyor! Yüzde 50'si ödenirse...

Sağlık borçlarının bir kısmı siliniyor! Yüzde 50'si ödenirse...

Paylaş
Sağlık borçlarının bir kısmı siliniyor! Yüzde 50'si ödenirse...

Sağlık borçlarına af geliyor. Meclis'te görüşülen torba kanun teklifiyle borcun kalan kısmı için ödeme kolaylığı sağlanacak. Kanun teklifi sağlıkçıların ek ödemelerine yönelik oldukça önemli detaylar içeriyor. Peki teklif bugün Meclis'ten geçip yasalaşır mı?

Meclis'te görüşülen torba kanun teklifiyle sağlık borçlarının bir kısmı siliniyor. Borcun kalan kısmı için ödeme kolaylığı sağlanacak. Peki sağlıkçıların özlük haklarını da iyileştiren bu teklif bugün Meclis'ten geçip yasalaşır mı?

Haberin Devamı

Detayları CNN Türk'ten Duygu Ayaz Bayram aktardı;

Kanun teklifinin görüşmelerine salı günü başlandı. Bugün de yasalaşmasını bekliyoruz. Sağlıkçılar özellikle ek ödemelerine yönelik oldukça önemli detaylar içeriyor bu kanun teklifi. Ancak bir de sağlık borçlarının silinmesi alakalı da yeni düzenlemeler içeriyor.

BORCUN KALAN KISMI İÇİN ÖDEME KOLAYLIĞI

Özellikle bu kısımda biraz detaylandıracak olursak; Prim borcu olup da devletin sunduğu sağlık hizmetinden yararlanamayanlara bu kanun teklifiyle af gelmiş oluyor ve borcun kalan kısmı için ödeme kolaylığı sağlanacak.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesislerinde sağlık hizmeti alan ve her hangi bir sebeple sağlık sigortasından yararlanamayan kişiler yeni düzenleme kapsamında bu durumdan yararlanmış olacak. Ve Bağ-Kur'lular bu kapsam dışında olacaklar. Yani yararlanamayacaklar.

Haberin Devamı

31 ARALIK TARİHİNE KADAR OLAN BORÇLAR DA...

Aynı zamanda sağlık sigortasından yararlanamayan kişilerin 31 Aralık tarihine kadar olan borçlarına da kolaylık sağlanacak.

Bu çerçevede kanun teklifi yasalaştığı tarihten itibaren 1 yıl içinde borcun yüzde 50'sini peşin ya da taksitle ödenmesi halinde borcun kalan yüzde 50'lik kısmı silinmiş olacak. Aynı zamanda borcun 5 bin liranın altında olmasının halinde ise 5 bin liranın tamamının silinip kalan kısmı tahsil edilecek.
Yine kanun teklifinde önemli bir detay da borcunu peşin ödeyenler hakkında açılan davalar düşerken, borcunu taksitle ödeme yapmayı tercih edenler için de taksit ödemeleri bitinceye kadar davalar durdurulabilecek.

 Teklif salı günü başlamıştı. 6. maddeden devam edilecek ve bugün de genel kurul çalışmaları tamamlandığında kanun teklifinin de yasalaşmasını bekliyoruz.