Sans Postasi Kazı Kazan Kartı ile İzmir'e çıkan büyük ikramiye! 'Müşterime kazandığı andan tahsilata kadar eşlik ettim'

Kazı Kazan Kartı ile İzmir'e çıkan büyük ikramiye! 'Müşterime kazandığı andan tahsilata kadar eşlik ettim'

Paylaş
Kazı Kazan Kartı ile İzmir'e çıkan büyük ikramiye! 'Müşterime kazandığı andan tahsilata kadar eşlik ettim'

İzmir’de 30 yıldır Milli Piyango bayiliği yapan Metin Kurtuluş’un sattığı 10 liralık Kazı Kazan kartına 500 bin lira isabet etti. Bayi Metin Kurtuluş, talihli müşterisiyle İstanbul’a ikramiye tahsilatına da beraber gitmiş.

İzmir’in Konak ilçesinde 30130 no ile Milli Piyango gezici bayiliği yapan Metin Kurtuluş’un tezgahından 10 liraya satılan bir Kazı Kazan kartına tam 500 bin lira isabet etti. Müşterisinin büyük ikramiyeyi kazandığı gün tezgahına iki kez geldiğini söyleyen bayi Kurtuluş, Kazı Kazan’ın 10’a Katla oyunu ile kazanılan ikramiyenin öyküsünü paylaştı.

Haberin Devamı

HİÇ HEYECANLANMADAN GELİP İLK BANA SÖYLEDİ

Talihli oyunsevere 500 bin TL kazandırdığı için çok mutlu olduğunu dile getiren bayi Metin Kurtuluş, o gün yaşadıklarını şöyle anlattı: “O hafta için bir koli Kazı Kazan oyunu almıştım. Tezgaha oyunları bittikçe açmaya başladım. Büyük ikramiyeyi verdiğim gün, şanslı müşterim ilk olarak 3 tane kart kazıdı ancak bir şey çıkmayınca tezgahtan ayrıldı. Bir süre sonra yeniden geldi ve 3 tane daha satın alarak şansını denedi. Kazıdıktan sonra bana gelip kendisine 500 bin lira çıktığını söyledi. Soğukkanlıydı. Fazla heyecan yapmadı. Kazı Kazan’ın 10’a Katla oyun kartı ile kazanmıştı.

BERABER TAHSİL ETTİK

Şanslı kartı bana verdi. Kontrol ettiğimde gerçekten 500 bin TL kazandığını teyit ettim. Önce buradaki bankaya ardından da ikimiz birlikte İstanbul'a gittik ve parayı tahsil ettik. Hatta bu süreçte yolculuk giderlerini de ben karşıladım. İkramiyeyi tahsil ettikten sonra da sağ olsun bana masrafları geri ödedi. Açıkçası çok duygulandım. Çünkü bayi olarak en büyük mutluluğumuz müşterilerimize para kazandırmak. Bu heyecanı ben de onunla beraber yaşamış oldum.”

Haberin Devamı

İNŞALLAH BİR GÜN BANA DA ÇIKACAK

30 yıldır bu işi yaptığını ve büyüklü küçüklü çok fazla ikramiye dağıttığını söyleyen Kurtuluş, “Kendim de şansımı sürekli denerim. Hatta bunu yaparken de ‘İnşallah bana bir gün büyük ikramiye da çıkacak’ diyorum. Geçmiş dönemlerde çok büyük olmasa da ikramiyeler tutturdum. Tabii bunun yanı sıra yıllardır bu işi yaparken çok fazla ikramiye verdim” dedi.

YETKİLİ BAYİLERİ TERCİH EDİN

Gezici bayi Metin Kurtuluş, sahte biletlere karşı vatandaşları uyarıyor: Mutlaka oyunlarınızı yetkili bayilerden oynayın!

BAZEN BANA SEÇTİRİYORLAR

Bilet alan müşterilerinin çeşitli uğurlar denediğini de anlatan Kurtuluş şu ifadeleri kullandı: “Bazı müşterilerimizin çeşitli inanışları var. Milli Piyango biletlerinde tek tek uğurlu sayılarını arayanlar oluyor. Bazıları sevdiklerini buradan telefonla arayıp numaraları okuyup öyle bilet seçiyor. Ayrıca benim bilet seçmemi isteyip, ‘Sen çıkacak olan numaraları biliyorsundur’ filan diyorlar. Halbuki bu işin bileni olmaz. Şansın varsa çıkar. Ben de hislerimi dinleyip bileti seçiyor ve müşteriye uzatıyorum.”

Haberin Devamı

BEN KAZISAYDIM BÜYÜK İKRAMİYE BANA ÇIKACAKTI

30 yıllık iş hayatı boyunca yüzlerce hatıra biriktirdiğini söyleyen Kurtuluş, unutamadığı bir anıyı paylaştı: “Yaklaşık 20 yıl önceydi. Bir dönem rahatsızlandım ve satış yapmaya çıkamadım. O dönemin eski tip Kazı Kazan kartları evde duruyordu. Bir süre istirahat ettikten sonra evde duran Kazı Kazan kartlarımı çıkıp satayım artık dedim. Tezgaha dizdiğim daha ilk kartı kazıyan bir müşterime o dönemin parasıyla 40 milyar lira ikramiye verdim. Yani ben evde yatarken 40 milyar lira veren kartla 3 gün aynı odada bulunmuşum. Şayet o süreçte ben kazısaydım büyük ikramiye bana vuracaktı. O olayı aradan uzun yıllar geçmesine rağmen unutamıyorum.”