Sans Postasi Şans oyunları artık herkesin umut kapısı

Şans oyunları artık herkesin umut kapısı

Paylaş
Şans oyunları artık herkesin umut kapısı

Gezici bayi Ziya Turgut Ayduk: Artık kimse laf olsun diye şans oyunu oynamıyor. Oyunlarımız herkes için bir umut kapısı haline geldi ve hemen hepsinin çok büyük hayalleri var

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde 11 yıldır Milli Piyango gezici bayisi olarak çalışan Ziya Turgut Ayduk (61), yıllardır daimi müşterilerinin olduğunu anlattı. Gezici bayi olmasına ve sabit bir dükkanı olmamasına rağmen insanlarla olan ilişkileri ve diyalogları sayesinde artık bölgede markalaştığını ifade etti. Ayduk, şans oyunu bayilerinin dürüst ve güvenilir kişiler olarak satış yapması gerektiğini anlattı.

Haberin Devamı

BU YÜKSEK İKRAMİYELER HAYATINIZI DEĞİŞTİRİR

Ziya Turgut Ayduk, her türlü hava koşullarına rağmen Antalya’da yazın sıcakta kışın sağanakta gezici bayi olarak çalışmanın detaylarını anlattı. İşletmelere gittiğinde bazı yerlerde sevgi ve saygıyla karşılandıklarını aktaran Ayduk, kişisel nezaketle bölgede markalaşmanın çok önemli olduğunu söyledi. Ayduk, “Milli Piyango bileti alan veya Kazı Kazan oyunlarında şansını deneyenler eskiden biraz laf olsun diye oynarlardı. Bugün ise bu oyunlar insanlar için adeta birer umut kapısı oldu. Dolayısıyla zengin olmak ya da kendini huzurlu hissetmek için şansını deneyip oyun oynamak istiyorlar. Bu sıralar devirler nedeniyle ikramiyelerimiz de çok yüksek. Bilet satıcısı olarak müşterilere dürüst, samimi ve güvenilir yaklaştığınız zaman o müşteri hep senden alışveriş yapıyor, hep seni arıyor. O yüzden markalaşmak en önemli noktadır. Kişisel davranışlar markalaşmayı da beraberinde getiriyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

UĞUR DENEMESİ YAPIP EL DEĞMESİN DİYORLAR

Talih kuşu ile ikramiye arayan müşterilerin çeşitli inanışları ve davranışları olduğunu anlatan Ziya Turgut Ayduk, şöyle devam etti: “Öyle müşterilerim oldu ki benim elimden başka bir elin biletine değmesini istemiyor. Ben de örneğin 50 bilet kenara ayırırım benden başka kimsenin eli değmez. O müşteri gelerek arasından seçer ve sonrasında tüm biletleri birbirine karıştırırım. Bir nevi el değmemiş biletlerimin ilk müşterisi o olur. Bazı müşterilerim saate dakikaya önem vererek oyun oynuyor. Örneğin her aksam saat 21.00’de biletini almak ister. Bu tip totem yapanlar çok oluyor. Bir de tabii ki üzerine kuş pislediğinde illa ki bilet almak isterler.”

MÜŞTERİMİN HEYECANDAN KALBİ DURDU SANMIŞTIM

2014 yılında çeşitli ikramiyeler verdiğini aktaran Ayduk, “2 kere 100’er bin lira verdik. O zamanki dolar kuru ile hesaplarsanız 7-8 sene öncesi için çok tatminkar bir ikramiyeydi. Bir tanesini iri yapılı biraz da kilolu bir müşterime verdim. O an karşımda boncuk boncuk terlemeye, yüzü kızarmaya başladı, kilitlendi ve sanki nefes bile alamadı. Bir an önümde durdu, sonra bileti eline yumruk yaparak gitti. Aradan 3-5 dakika geçti. Ben arkasından baktım, yere filan düşer mi diye. Çünkü kalp krizi geçirdiğini bile düşünmüştüm. Daha sonra yanıma gelerek avucunda buruşmuş bilete benimle bakmak istedi ve 100 bin liralık ikramiyenin sahibi olduğunu bir de benden duydu” dedi.

Haberin Devamı

BİRİ KENDİME, BİRİ EŞİME, BİRİ DE ÇOCUĞUMA OLSUN DİYE ÜÇ AYRI DENEME YAPARIM

Çekiliş günlerinde kendisinin de şans oyunları oynadığını söyleyen Ziya Turgut Ayduk, “Biri kendime, biri eşime, biri de çocuğuma olsun diye üç ayrı deneme yaparım. Yani bir anlamda her oyundan 3’er kez ailem için oynamış olurum. Eskiden her Milli Piyango çekilişinde kendime de bir bilet ayırırdım. Sonrasında bir gün ikramiye kazandım. Benim için iyi bir ikramiyeydi. Sıramı savdığımı düşündüm, ondan sonra kendime Milli Piyango ayırmadım, sadece eşim ve çocuğum için almaya devam ediyorum. Yılbaşı çekilişinde ise, ikramiye çok astronomik olduğundan tüm aile fertleri için bir tam, bir yarım ve bir çeyrek alırım. Sevdiklerime de bilet hediye ederim. Geçen haftalarda İstanbul’a akrabalarıma ziyarete gittim ve onlara bilet hediye ettim. Bu alışkanlığım devam ediyor. Biz ‘Talih kuşu umuttur’ diyoruz, ben bunun herkese umut olmasını istiyorum. Gerçekte milyoner olamasalar bile çekiliş gününe kadar milyonerlik hayali kurarlar. Küçük bir lezzet farkı küçük bir mutluluktur” dedi.

Haberin Devamı

KAZI KAZAN ÇOK İYİ GİDİYOR

Milli Piyango oyunlarından Kazı Kazan’da son dönemde çeşitliliğin arttığını belirten Ziya Turgut Ayduk, vatandaşın da ilgisinin Kazı Kazan’a yüksek olduğunu anlattı. Ayduk, “Kazı Kazan’da çeşitliliğin artmasıyla Türkiye’de şans oyunları alanında aslında bir devrim yaşandı. Bizim de cirolar çok yükseldi. Eskiden bu kadar iyi hasılatlar toplayamazdık” dedi.

SERBEST ÇALIŞMAK BENİM ÖZGÜRLÜĞÜM

Son olarak kazancının iyi olduğunu ve bu dönemde gezici bayilik işini herkese önerebileceğini söyleyen Ziya Turgut Ayduk, “Biz de bir nevi kendi işimizin patronuyuz. Örneğin başım ağrıdığında kimseden izin almıyorum. Serbest çalışmak büyük bir özgürlük. Resmi olarak prosedürlerini yerine getiren herkes bu işi yapabilmeli ama yine de bu işi bir meslek ve kariyer fırsatı olarak görenler yapsın” dedi.

Haberin Devamı

DİJİTALLEŞME DÖNEMİ SAHTECİLİĞİ BİTİRDİ

Şansını denemek isteyenlere önemli uyarılarda bulunan Ayduk, şunları söyledi: “Şimdi müşterilerimiz tüm şans oyunlarımızı bilet üzerindeki karekod üzerinden cep telefonu uygulaması ile takip edilebiliyor. Yine de bir sıkıntı olmaması için güvendikleri yerden bilet alsınlar. Özellikle bilet alırken kaşelenmesine de dikkat etsinler. Eskiden yılbaşı dönemi sahte biletlerle çok uğraşırdık ama şimdi dijital çağdayız ve tüm biletlerde barkodlu dönem olduğu için sahte bilet işi de bitti. Muhatabını takip edebilmek için bence yine de hep aynı yetkili bayiden bilet almaya dikkat etsinler.”